| Aurel100009 a întrebat:

Undeva intr-o casa unde nici nu locuiesc mai vin pe acolo, acolo in casa a ramas un televizor vechi crt si m-am gandit sa il pun in functiune l-am conectat la un digital converter box si la o antena si functioneaza prinde alea 12 posturi tvr, singura problema este ca vede doar
alb-negru posturile si televizorul este color si cand apas pe butoanele alea care sunt pe televizor cand apare volumul, luminozitatea, contrastul, numarul postului, alea apar color si daca deconectez digital converter box de la televizor, apare imaginea aia statica tot color, inseamna ca televizorul ii perfect functional si prinde color, doar ca nu prinde programele color de la acel digital converter box, ce poate sa aiba? M-am uitat si prin optiuni prin setari si nu apare nicio optiune cu culoarea si ii conectat printr-un cablu scart la digital converter box, o singura data pentru o secunda s-a facut imaginea color, nu stiu cum pentru o secunda programele au devenit color doar o singura data pentru o secunda, ar trebui sa incerc sa conectez acel digital converter box cu un adaptor hdmi to scart la televizor? Conectez un cablu hdmi la digital converter box dupa la un adaptor si la adaptorul ala conectez cablul scart care vine conectat la televizor, ca sa conectez cumva televizorul prin hdmi la acel digital box

30 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pentru a se vedea color, ambele aparate (gecodorul si TV-ul) trebuie sa functioneze pe acelasi norma de culoare (PAL /SECAM /NTSC).
Verifica norma de functionare la ambele aparate!

| Aurel100009 explică (pentru Bula):

Nici nu am cum sa verific nu am nicio optiune prin setari ce dracu

| Bula a răspuns (pentru Aurel100009):

Verifici pe internet, dupa modelul fiecaruia.

| mihai69 a răspuns:

Cu sau fără adaptor, e posibil să vezi tot a/n.
Ori ai un contact prost (cel mai probabil), ori nu ai ales norma corectă la tvbox (PAL).

| Aurel100009 explică (pentru mihai69):

Nici macar nu am nicaeri optiunea aia la tvbox

| VoidEternal a răspuns:

Probabil problema e de la mufa scart. Nu face contact bine sau e vreun fir întrerupt.

Caută alt cablu scart, nu cred că vei găsi adaptor de la scart la HDMI și din experiența mea adaptoarele se defectează rapid.

| octav005 a răspuns:

Posibil sa nu suporte video h264. Asa stiu ca este pe digital mpeg4 h264 s.au 265

| Aurel100009 explică (pentru octav005):

M-am uitat in setari si acolo suporta rezolutie 480i, 480p, 1080p50hz, 1080p60hz

| octav005 a răspuns (pentru Aurel100009):

Nu rezoluția contează. Vezi dacă suporta h264 codecul. Eu dacă pun h265 imi pune procesorul la pc in 100%

Plm, in setari nu am nicaeri optiunea aia

Daca ai un stick usb. Încerca cu el. Pune niste video in 720p si 1080p 30 cadre s.au 60 fps si vezi dacă vede color

Sa conectez stick-ul usb in acel digital converter box? Si dupa il pot accesa pe televizor?

La tv nu ai stick usb?

Televizor vechi de acum 30 de ani, cum sa aiba unde sa bag stick usb? Are doar intrare scart, doar acel digital converter box are unde sa bag stick-ul usb

Cred ca întrarea scart este analog. Nu digital și de asta nu suporta

Daca conectez cumva printr-un adapter la hdmi, ar trebui sa vada color nu?

Normal când bagi un DVD player prin scart. Nu se vede color? Ar trebui sa vada

Nu am asa ceva

| octav005 a răspuns:

Ce model de tv este? firma si seria dupa spate

Nu merge ca nu are buton de AV audio video pe telecdomanda. deci este din 1992. nu ai ce sa mai faciu cu el. pentru colectionari.

Dar functioneaza, acel tvbox are telecomanda si pe telecomanda este TV/AV optiunea

Tv-box-ul care ii conectat la televizor printr-un cablu scart a venit cu o telecomanda cu aia schimb programele si acolo este si optiunea aia TV/AV

Nu tvboxul. Televizorul in sine dacă are funcție AV.

La un televizor din asta cu un adaptor poti conecta si un PC la el sau un PS5 dar se vede mult mai urat imaginea ca ii vechi, cred ca suporta doar rezolutie 480i, nu suporta asa ceva 4k sau 8k, imposibil

Sa incerc sa conectez cu un adaptor un pc la el sau o consola, sa vad daca se vede color

Încerci degeaba. Daca cautai pe net același model te tv. Vedeai ca a mai încercat sa bage cineva o consola prin scart si nu a funcționat.

Oricum nu merita cu acel TV. In primul rand dacă se duce nu mai ai ce sa-i faci. Si acum tv din ziua nu mai are nevoie de tv box

| Cksihja a răspuns:

Tu dai aici răspunsuri cu AI? Ce naiba crezi că faci?