| Ferii a întrebat:

URGENT!
Am o mare problema cu pc-ul...
Cand il pornesc merge bine si dintr-o data isi da repornire, ce sa fac?

9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca are probleme grave de calcul, Windows-ul ori intra in regim "blue screen", ori se restarteaza (in functie de setarea windows-ului).
Cauza este, de regula, un driver /program instalat recent sau vatamat (binar), care produce o eroare majora de calcul la nivelul procesorului (CPU).
De asemenea, asemenea erori de calcul binar pot fi provocate si de supraincalzirea procesorului, memorie RAM defecta sau chiar si de la owerclock-ul sistemului.

Daca restartarea se repeta des, atunci cel mai bine esa apelezi la un service, pentru depanare si reparare profesionala.

| AA1CK3D a răspuns (pentru Bula):

Exista o sansa (mica) sa fie si de la instalatia de curent. Eu am patit asa cu un Pc Nou nout, acasa se restarta din senin, altundeva mergea normal. Asta s-a intamplat tare demult, dar m-a disperat atunci, duceam la service, aia ziceau ca e OK.

| Bula a răspuns (pentru AA1CK3D):

Adevarat.
Am intalnit si eu caz, cand "instalatia" electrica improvizata (3 prelungitoare ieftine, in care au fost cuplate si un radiator electric, si masina de spalat, televizorul, calculatorul etc.).
Mi-am dat seama de originea problemei de la televizor, care se oprea si el intamplator.
Unul din prelungitoare precum si priza din perete le-am gasit aproape scrumificate, au avut mare noroc ca nu s-a aprins intreaga casa!

| sierra1 a răspuns:

Temperatura procesorului fiind de?

| Bizon95 a răspuns:

Respiratie buson la buson
masaj cardiac

VERIFICA daca ai pelicula de praf in cooler, intre ventilator si radiator
VERIFICA daca coolerul se invarte
VERIFICA daca nu cumva pasta termoconductoare nu s-a uscat de tot si nu trebuie inlocuita (scoti radiatorul, pui degetul, chestia care ar trebui sa faca contact termic se prafuieste in toate directiile)

MERGI LA SERVICE ca tot consumatorul european SI NU "MA DESCURC SINGUR CA SUNT MAI DESTEPT CA RESTUL" neo-coMuist roman

ETCETERA!

| gabicoo a răspuns:

Schimba pasta de la procesor.

| Sufletzelll a răspuns:

Problema asta o face de la un ram defect. sau placa video daca ai instalata. incearca asa: (intra in safe mode si vezi daca mai face tot asa. daca nu inseamna ca e de la un driver defect (video, audio). le stergi din device manager. pornesti pc normal si le reinstalezi de pe cd sau drp.su ) scoate cate un ram. apoi vezi.

| sunt0anonima a răspuns:

Poate l ai folosit excesiv...
Încearcă să ii bagi iar windows ul

| PeeWee96 a răspuns:

Încearcă să reinstalezi windows-ul dacă ști sau mai bine du-l la un service pentru așa ceva. Baftă