| Andreea19Alina a întrebat:

Urgent! Cum pun un fisier pe un CD-R dar care sa-mi permita sa mai modific datele din el?!

5 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Nu poti numai daca este reinscriptibil, adica: CD-RW. Si atunci il scrii fara sa dai inchiderea CD-ului.

| Andreea19Alina explică (pentru Salontanul):

Deci, eu am primit urmatorul mesaj: "Poti sa il pui pe orice CD,insa ca sa ii modifici continutul,atunci la inceput, cand e gol si scrii informatii pe el, exista o o optiune sa fie formatat ca un USB, adica sa poti sterge/modifica acele informatii. Daca il faci in programul de la Windows(adica fara Nero sau alte prostii, ci doar introduci CD-ul si o sa iti apara un Wizard) sigur te intreaba asta la inceput". Si as dori sa stiu daca este posibil asa ceva si cum anume?!

| Salontanul a răspuns (pentru Andreea19Alina):

Nu inteleg ce vrei! Ca sa-l modifici cand este pe CD (DVD)? Aia nu este posibil. Daca ai un reinscriptibil copiezi fisierul pe HDD si numai asa il poti modifica. Apoi il recopiezi pe CD (DVD). Nu se poate folosi ca stick-ul si, in general, lumea nu mai foloseste reinscriptibile de cand a aparut stick-ul.

| Iunix a răspuns:

Nu poți, pentru asta ai nevoie de un CD sau DVD de tip RW.
Deci, CD-urile sau DVD-urile de top R pot fi scrise o singură dată și nu se pot modifica datele inscripționate. Tu ai nevoie de un CD sau de un DVD de tip RW care pot fi scrise de aproximativ 1000 de ori.

| Andreea19Alina explică (pentru Iunix):

Stiu acest lucru, insa, mi s-a spus ca si aceste Cd-uri au o anumita optiune pentru a fi setate ca un USB...asa mi s-a spus...