| fihao a întrebat:

Urgent pentru un elicopter Rc cu bateria (acumulatorul) de 3.7 V si 100mA ce incarcator imi trebuie?

Răspuns Câştigător
| Arthur a răspuns:

Trebuie să debiteze în jur de 4, 5 V şi curentul în funcţie de timpul de încărcare ( încărcarea rapidă scurtează viaţa acumulatorului ).
Acumulatori NI-CD - 1, 2V : încărcare 1, 44V
NI-MH- 1, 25 V : încărcare 1, 44V
LI-ion - 3, 6V : încărcare 4, 2V
Depinde ce tip de acumulator ai, dar o să-ţi vând un pont : poţi folosi orice încărcător de telefon ( preţ mic şi aceeaşi tensiune de lucru ) dacă ai pe cineva care se pricepe la electronică.

9 răspunsuri:
| Arthur a răspuns:

Cu părere de rău îţi spun că a picat acumulatorul, o să caut la mine dacă am aşa ceva.
Dacă am ţi-l fac cadou. Să-mi trimiţi dimensiunile aproximative.

| fihao explică (pentru Arthur):

El merge ca l-am testat pe un bec si l-a arsrolling on the floor nu pe bune merge l-am testat unii zic ca "trebuie" 100mA

| ExpertFlight a răspuns (pentru Arthur):

Sall.Am un elicopter cu telecomanda.L-am cumparat de curand din Carefour
e pentru exterior era la reducere 150 lei.E MARCA FQ777-505.Acum mi s-a stricat
ceva la el cred ca trebuie schimbat acumulatoru de 3.7v 1000mah, degeaba il incarc ca nu se ridica sus, se ridica 1 metru abia apoi coboara.ca si cum ar pierde pe undeva energie.PLS ajutati-ma.

| Arthur a răspuns (pentru ExpertFlight):

Ai aici câţiva acumulatori : http://www.2rc.ro/......6_581.html

| Arthur a răspuns:

Nu este legat de un amperaj fix de încărcare deoarece asta se reflectă în timpul necesar pentru acest lucru - mai mare sau mai mic. Nu ştiu ce bec ai reuşit să arzi, dar dacă întradevăr vrei să verifici astfel acumulatorul, lasă cuplat un beculeţ normal de lanternă ( nu LED ) şi vezi cât timp luminează acesta.
Dar ai grijă, la 5V s-ar putea să te trezeşti pe post de kamikaze, adică acumulatorul să cedeze nervos printr-o mică explozie!
Dacă nu ai instrumente de măsură mai bine las-o baltă. Tensiunea Maximă este de 4, 2 V la încărcare!

| fihao explică:

Arhur am un incarcator mobil de 5V si 0.7A il montez dar nu mi-l incarca l-am lasat mult si degeaba putin il incarcasad mentionez ca il leg direct pe bateria elicopterului pe acumulatorul lui!

| Cristescu_Mircea_1971 a răspuns:

Salut! Ai gasit de cumparat acumulator pentru elicopterul tau? Si eu am unul dar de la Auchan iar bateria mi-a terminat-o frate-miu, a pus-o la incarcat la alt incarcator. Si nu gasesc sa cumpar acumulator pe nicaieri. A mea este de 3, 7v si 1100mah. Ai idee unde mai exact pot gasi, te rog?