| AdrianPetru98 a întrebat:

Vă rog să mă ajutați cu niște sfaturi! Eu locuiesc într-un sat izolat de lângă munții Făgăraș si student fiind nu pot participa la cursurile online deoarece în zonă nu există cabluri de net iar semnalul este destul de slab (abia pot prinde 4G la telefon). Ideea este dacă pot face cumva să îmbunătățesc semnalul la telefon sau dacă se găsește ceva de cumpărat care să mă ajute să îmi meargă conexiunea la net fără întreruperi! Dau fundă.

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Exista sisteme de comunicatii de telefonie mobila, care functioneaza cu ANTENA EXTERIOARA, chiar orientata.
Daca stiu bine, reteaua Orange a folosit si montat asemenea sisteme, dar nu stiu daca functionau si pe 4G.
Stiu doar ca, cu cativa ani in urma, vecinului unei cunostinte de la tara i s-a montat un asemenea sistem (a functionat cu 3G), pentru uzul firmei.
Trebuie sa te interesezi la firmele de telefonie mobila de posibilitatile lor tehnice.

| AdrianPetru98 explică (pentru Bula):

Salut, în legătură cu aceste antene care amplifică semnalul, citisem undeva că punerea lor in functie este interzisă pentru ca afecteaza buna functionare a retelei. Daca operatorul gaseste in grafic ca cineva induce zgomot, poate sesiza ANCOM, iar acestia au obligatia legata de a depista echipamentul activ care afecteaza buna functionare a retelei si de a obliga proprietarul sa-l scoata din uz. Daca, in repetate randuri continua, se poate trece la sanctiune (amenzi usturatoare). Deci e cu risc aici.

| Bula a răspuns (pentru AdrianPetru98):

Daca echipamentul este instalat corect de catre firma operatoare de telefonie, atunci nu exista asemenea probleme.
Nu exista "bruiaj cu antena exterioara". Diferenta este doar ca antena nu se afla in interiorul cladirii sau pe strada (in telefon), ci se afla la o inaltime mai mare (cum ar fi pe acoperisul unui bloc) si are sensibilitate si semnal mai bun.
Intr-o zona fara semnal, chiar nu sse pune problema de "bruiaj".
Totusi, din motive si posibilitati tehnice am recomandat consultarea cu firmele de telefonie, ei cunoscand posibilitatile tehnice si acoperirea locului cu semnal.

| AdrianPetru98 explică (pentru Bula):

Da, așa este! Mulțumesc pentru sfaturi.

3 răspunsuri: