| ionpopa57 a întrebat:

Va salut! Am o problema cu un laptop Lenovo mai vechi, e al unui prieten. Am dorit sa instalez Windows 10, el avea deja sistem de operare. Nu am reușit sa intru în bios, fiind un model mai vechi nu am găsit combinația, și am pornit și repornit de foarte multe ori laptopul din buton, o mare greșeală. După un timp, laptopul a refuzat sa mai pornească, și într-un final a pornit, după ce și-a diagnosticat problemele, însă fără ca tastatura și touchpad-ul sa mai funcționeze. Am dat un restart, a repornit foarte greu, însă tot nu și-a revenit. Am șters drive-ul tastaturii, la recomandarea unui site, spunând ca se va actualiza automat după, fără rezultat. Ce pot face? Dacă reușesc sa instalez noul Windows, își va reveni? Și cum sa reușesc sa îl instalez? Mulțumesc pentru ajutor!

3 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Și eu spun la fel: problema este de la hdd.
De asemenea nu recomand instalarea de windows 10 dacă laptopul nu a venit din fabrică cu windows vista sau 7.
Dacă din fabrică a venit cu un windows mai vechi decât cele două de mai sus, atunci nu recomand instalarea de windows 10 (nici dacă ai pune pe el un ssd).
Până la urmă îl duci la service. Se găsesc hdd-uri de laptop sh. Dar recomand un ssd.

| Andredrei a răspuns:

In primul rand descarca HDD SENTINEL https://www.hdsentinel.com/download.php de aici iei versiunea pentru tine si vezi daca hdd-ul mai este bun(intri in aplicatie si vezi cat e la Health si Perfoamnce in stanga sus). Apoi iti voi spune si daca este cazul sa reinstalezi windows.

| ionpopa57 explică (pentru Andredrei):

Salut, am făcut cum ai zis, iar la health performance e 100%. Dar ma poți ajuta te rog sa fac tastatura sa meargă?