| DejaVuDoc a întrebat:

Va salut TPU, doresc sa achizitionez si eu o imprimanta (https://altex.ro/imprimanta-hp-laserjet-pro-m15a-a4-usb/ cpd/IMPW2G50A/). Insa sunt putin nedumerit in legatura cu cartusele. Pretul cartusului direct de la HP este 280 de lei (https://altex.ro/toner-hp-44a-cf244a-negru/cpd/CSMCF244A /) insa pe alte site-uri de la alti producatori (https://www.alebo.ro/......-hp-cf244a sunt 119 lei sau chiar mai putin, cu 43 de lei (https://www.it-techsolutions.ro/......55a.html). Intrebarea mea este, diferenta este doar in brand? Daca nu, atunci, ce cumpar mai exact si de ce? De ce este diferenta asta imensa de pret? Si este ok sa cumpar si cele mai ieftine, de ex. cea la 43? Caci sunt putin nedumerit.

PS: Sper ca e la categoria corecta. Va multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Dacă ai fi citit atent descrierea produsului cu 119 RON ai fi înțeles măcar parțial ce e cu produsele cu preț suspect de ieftin.

Nu sunt produse din componente noi, ci conțin piese reciclate, (chiar și chipul, cea mai importanta componenta a cartusului).
Ce e nou e pulberea tonerului, însă la asa preț, numai ceva de calitate nu poate fi.

Recomand sa iei pentru început un HP original
Apoi când se termina, unul la 119 RON.

Cumpăra-ți niște hârtie lucioasa de 100 sau chiar 120gr /m2 dacă îți permiți, și studiază calitatea cu ambele cartuse.

Vei putea stabili cu exactitate dacă merita HP prețul in plus.
(dacă nu ai pretenții mari de text foarte sharp, bineînțeles ca nu merita)

| DejaVuDoc explică (pentru NLS):

Nu am foarte mari pretentii, in mare parte oricum sunt cursuri sau carti de facultate, doar sa le pot citi, deoarece nu pot citi foarte mult pe calculator. Iti multumesc de sfaturi, o sa ma mai documentez putin inainte sa de a lua o decizie finala.

| NLS a răspuns (pentru DejaVuDoc):

Cel cu 119 RON e suficient, nu are rost sa dai mai mult decât dublu dacă nu te interesează calitatea în mod special.

2 răspunsuri: