| Celcestietot a întrebat:

Voi ati observat diferenta dintre un router ieftin si unul scump dupa achizitionare, daca da care?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Pai, calculeaza TU de ce ai nevoie!
Pentru a functiona fara lag, router-ul trebuie sa poata functiona cel putin la 3-4 ori viteza care "cere" jocul (vezi specificatiile).
La fel, trebuie sa functioneze la aceea viteza minima CONSTANTA (fara intreruperi) si reteaua de internet pe care o primesti de la provider.
De asemenea, calculatorul tau trebuie sa functioneze si el cu viteza suficient de mare pentru a face conectarea la internet si prelucrarea tuturor datelor din joc.
Daca TOATE conditiile de mai sus sunt indeplinite, atunci nu vei avea lag-uri.
Insa, orice deviere spre valori mai mici poate produce lag-uri.

8 răspunsuri:
| CM7YRE a răspuns:

Depinde ce compari; poti compara ceva de 50 ron cu ceva de 500 euro; si tot asa. Conteaza ce vrei de la un router. Daca tu vrei sa faca ceva anume, si acel ceva il face si cel la 50 si cel la 100 lei, logic ca-l iei pe cel la 50. Conteaza ce ai tu nevoie sa faca.

| Celcestietot explică (pentru CM7YRE):

De exemplu vreau sa am conexiune buna pentru jocurile multiplayer, sa nu scada FPS-urile asa drastic / fara lag spikes. Sunt constient ca este si de la specificatii, dar crede-ma, nu se aplica asa ceva la ceea ce joc eu.

| CM7YRE a răspuns (pentru Celcestietot):

Esti constient de specificatii, dar esti constient ca "lag" poate avea si providerul tau, indiferent ca iti cumperi un router de 50 lei, sau unul de 500? Subiectiv vorbind: UPC in zona mea se descurca foarte bine; pana cand "rareori", si de obicei vara, iulie-august maxim septembrie, seara, cateva ore."lag". Nu mereu, dar exemplific. Pe scurt, conexiune buna poate sa iti dea si cel ieftin, si cel scump, e vorba de niste porturi; viteza cu care filtreaza el, securitatea, cum emite wireless-ul, distanta, materialele, pretul pus pe el si multe altele...e foarte discutabil. Tu gaseste ce e bun pentru tine la un pret cat mai mic. Ce ai zis tu "mai orice router" poate face asta (nu orice; mai orice). Fa diferenta.

Bula
| Bula a răspuns:

Pretul.

| Celcestietot explică (pentru Bula):

Oricat, dar sa nu porvoace lag. Poate sti tu unul eficient.

| gabicoo a răspuns:

Diferenta e la pret. La cat de buni au ajuns chinezii la copiat nu mai exista diferente intre un router ieftin si unul scump. Platesti brandul.
Am avut un ASUS de 230 lei care-mi-a ucis neuronul. Acum am un TP-LINK de 95 lei care se misca mult mai bine.

| Celcestietot explică (pentru gabicoo):

Mie un router care indeplineste ce ii trebuie, la ce pret mi-l recomanzi, ai unul anume?

| PuyaTimonel a răspuns:

Durata cat trebuie sa astepti cat primesti informatii sau le distribui. Durata cat se incarca Youtube, Google si alte retele si timpul in care reactioneaza la comenzi.