| SonicAndrei a întrebat:

Vreau să-mi cumpăr un card de memorie pentru smartphone și aș dori să-mi dați niște sfaturi. Îmi trebuie un card de 64 GB de mare viteză pentru Samsung Galaxy Note 4 care va fi folosit pentru aplicații și mai ales pentru fotografiat și filmat.

Nu capacitatea doresc să o „tălmăcesc" cu voi ci viteza și calitatea cardului.
Eu l-aș prefera pe acesta: http://www.emag.ro/......D1B2RBBBM/
Sony e preferința mea, dar nu știu dacă magazinele îi vor tăia prețul de Black Friday.
Varianta a doua e SanDisk: http://www.emag.ro/......DYJ9CYBBM/

Probabil vă întrebați de ce am ales Sony când în specificații scrie că viteza lui e de 40 MB/s, iar a lui SanDisk de 48 MB/s. Am comandat în trecut de la Altex un card Sony 32 GB de 40 MB/s și am primit unul de 75 MB/s. Am citit pe ambalaj și pe site-ul producătorului că specificațiile se pot schimba fără nici o înștiințare. Presupun că Sony a făcut un upgrade cardurilor sale, dar informația de pe site-uri nu a fost actualizată.

12 răspunsuri:
| IseeVoices a răspuns:

Ia Sony e firma de buna calitate, nici SanDisk nu e rea dar nu poti compara Sony cu SanDisk, si din cate stiu eu cardurile Sony vin cu rezistenta la apa deci un mare avantaj daca iti scapi telefonul in apa iti vei putea recupera datele.

| SonicAndrei explică (pentru IseeVoices):

Așa e, acesta sunt motivele principale pentru care am ales Sony. Totuși nu știi de ce viteză are nevoie un smartphone performant în rularea aplicațiilor de pe card? La filmare e clar, mă uit după bitrate, dar în aplicații (jocuri) nu știu.

| IseeVoices a răspuns (pentru SonicAndrei):

Sincer nu stiu, dar banuiesc ca o sa mearga ok atata timp cat nu sunt jocuri gen mortal kombat x fifa 16 sau altceva care necesita cerinte mari.

| SonicAndrei explică (pentru IseeVoices):

Chiar pentru jocuri mari am nevoie. Am reușit să umplu 20 GB în primele 2 săptămâni de când mi-am luat telefonul, deci aplicațiile mari vor fi primele mutate pe card.

| SonicAndrei explică (pentru IseeVoices):

Salut. Am găsit de Black Friday următorul card: http://www.emag.ro/......DHD6MYBBM/

Și te întreb și pe tine întrebarea ce i-am pus-o lui GreyN în 20 Noiembrie 2015 la 16:47 ca să nu o mai scriu încă odată (de fapt nu mă lasă să postez același mesaj de 2 ori).

| IseeVoices a răspuns (pentru SonicAndrei):

Cardu e ok parerea mea avand in vedere ca eu am dat acum 1 an pe un card de la Sony cu 32 gb 80 lei fara reducere.
Cat despre acea "Oferta speciala" nu stiu ce inseamna, nu arata nici pretul vechi ca la celelalte. Intreaba-i pe cei de la eMAG ce inseamna acea oferta speciala.

| SonicAndrei explică (pentru IseeVoices):

Salut! Îmi pare foarte rău că nu am profitat de Black Friday şi nu mi-am luat SanDisk-ul de 64 GB la 109 lei, dar asta e. Dacă nu aş fi observat următoarea informație despre cardul acesta (las line la final) nu te-aş mai fi î trebui nimic: cardul este SDHC şi nu SDXC, deși este de 32 GB şi are viteza maximă de 80 MB/s, e rezistent la raze X etc. Nu comentez informația "capabil de filmare FullHD" chiar dacă mie îmi trebuie şi 4K pentru că e foarte rapid.

| SonicAndrei explică (pentru IseeVoices):

Ups... Am uitat să las link-ul: http://www.altex.ro/......adaptor-sd

| IseeVoices a răspuns (pentru SonicAndrei):

E destul de ok, ca pret este redus aproape jumatate. Nu uita ca mai sunt si ofertele de Craciun dar nu stiu daca mai gasesti oferta asa mare, chestia e ca daca-l iei sa nu-ti para rau ca de Craciun o sa gasesti altu' mult mai ieftin.

| T0T a răspuns:

Nu știu dacă e bine să te încrezi în părerile astea ale tale, cel mai bine e să iei de bun ce scrie acolo și după ce scrie acolo aș alege Sandisk.

| SonicAndrei explică (pentru T0T):

Într-adevăr ai dreptate, dar nu ști ce viteză ar cere un smartphone performant pentru un card? În aplicații are nevoie de mai mult de 40MB/s?

| SonicAndrei explică (pentru T0T):

Salut. Vreau să te mai întreb ceva: Ce înseamnă „Ofertă specială" la Emag de Black Friday? http://www.emag.ro/......DHD6MYBBM/
Prețul e bun (30% reducere față de cel dat de mine mai sus, dar mai puțin de jumătate din prețul unui Sony).