| MaStErShOt a întrebat:

Windows XP vs Linux Ubuntu. avantaje si dezavantaje + ce alegeti. funda + vot

7 răspunsuri:
| Wehrmacht a răspuns:

E aiurea sa compari windows cu mac sau linux...sau orice combinatie ca asta.Merge sa compari de exemplu windows cu alt windows.

Linux-ul nu e facut sa o flenduri pe net, sa te joci...etc e pentru cei care lucreaza pentru servici si nu cu word, power point...etc.
Cat despre virusi, e mai sigur decat windows-ul.

Eu folosesc windows-ul, nu pentru ca il prefer dar de el am nevoie.Eu ma joc mult, windows xp mi se pare excelent pentru asta.Nu consuma multe resurse.
Nu ai ce avantaje si dezavantaje sa spui.Sunt total diferite.
Daca ai nevoie de amandoua nu trebuie sa stai cu avantaje/dezavantaje, daca ai 2 hard-uri folosesti si windows si linux si gata.

Nu da importanta celor care spun ca unul merge mai incet decat celalalt, sunt multi care nu tin cont de cerinte si dupa aia se plang ca merge prost deci e programul prost.E ca si cand ai zice ca paint e mai bun pentru ca porneste mai repede decat photoshop.

| stresat a răspuns:

Pe Windows XP merg toate programele dar are vulnerabilitate la virusi
Pe Linux Ubuntu nu poti instala orice program dar nu exista virusi

Altceva nu stiu ce ar mai fi.
Eu as merge pe Windows XP sau Windows 7 daca as fi in locul tau.

suntserios
| suntserios a răspuns:

De ce sa alegi? le folosesti pe amanadoua in paralel.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

1. XP sp2 32bit jocuri, cel mai bun windwos pentru experimente de tot genu hack info etc, usor de folosit nu consuma resurse multe
2. ubuntulinux tampenie inteligibila, no game's sau game's da cu erori porcarii, nu virusi este un sistem pentru servere si alte dracii care nu necesita instalate decat programe happy

deci XP pentru jocuri fiabilitate si erori care se reolzva cu un search pe googlewinking

eu am xp 32 bit si puteam rula si win7 64 bit cu pc meu dar xp e mai calumea happy

ce e mai vechi si mai la "radacini" mereu e mai bun happy

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Aleg fara nicio ezitare Ubuntu Linux, cu care postez si acum. Folosesc o varianta - Kiwi Ubuntu Linux, cu tastatura romaneasca si setari de net adaptate ISP-urilor locale, plus programe multimedia si codecuri deja instalate de la prima pornire. Motivul principal ar fi ca sistemul de operare Ubuntu Linux este imunizat fata de virusii din Windows si e foarte stabil, nu "crapa" si nu am BSOD-uri. Nu ma trezesc cu parolele sau cu datele bancare furate de un virus nou care trece de orice program antivirus.
Dar, sa fiu sincer, daca as fi un gamer, mi-ar trebui obligatoriu Windows pentru cele mai noi si performante jocuri (pe langa un hardware corespunzator).
Din fericire, imi plac jocurile vechi si usor de emulat in Linux cu Wine si Playonlinux.

| MrAlex a răspuns:

Pe xp merg toate jocurile iar pe linux nu preawinking

| AnimeGirl3496 a răspuns:

Ubuntu este mult mai incet decat Windows, crede-ma, caci eu folosesc Ubuntu si se blocheaza foarte des in combinatie cu Google Chrome. Plus ca pe Ubuntu nu merg toate jocurile care merg pe Windows XP. Iti recomand Windows XP.