|

Ajutor! Am un telefon Samsung Galaxy Grand Neo Plus in care memoria ram a ajuns la 1 MB. I-am dat mai multe restarturi dar nu se mai deschide telefonul. Apare sigla Samsung cum ca ar da sa se deschida dar ramane blocat la sigla aia. Ce sa-i fac? Mai pot recupera datele din el?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu este nevoie ca telefonul să fie deschis ca să se salveze datele de pe el.
Specialistul poate intra în memoria internă a telefonului fara ca telefonul să fie deschis. El poate dezmembra aparatul bucată cu bucată, îi poate scoate memoria și o poate conecta la un dispozitiv (aparat) care poate vedea ce este în ea și o poate salva pe un mediu de stocare (stick, cd, dvd).
Un service de cartier nu cred că are o astfel de aparatură. O astfel de lucrare este prea scumpă, și prea migăloasă ca să se poată face la colțul străzii.
Eu acum vorbesc din ale mele. Dar răspunsul și rezolvarea la problema ta o vei primi de la specialiștii de la Samsung. Ei îți vor spune dacă te vor putea ajuta. Ei îți vor spune și timpul și prețul unei astfel de lucrări.
Ți-am zis: poți încerca și la service-urile din oraș; dar este posibil ca dacă nu vor rezolva problema să o facă mai rău.

17 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu zic să nu te mai gândești recuperarea datelor, ci la achiziționarea unui alt telefon, și a unei alte mărci.
Xiaomi nu face poze bune ca Samsung; dar la rezistență depășește cu mult Samsung-ul.
Eu am un Xiaomi Redmi Note 5, și în 2 ani o singură dată mi s-a blocat. Am Android 9 pe el, pe când multe Samsung-uri se topesc de dor după Android 9.

| explică (pentru anonimg):

Ma intereseaza recuperarrea datelor. Se mai pot recupera?

| a răspuns (pentru SearchingHard):

Se poate, dar doar la specialiști. Trimite-l la service-ul Samsung din țară.
https://www.samsung.com/ro/support/service-center/

| explică (pentru anonimg):

La un service obisnuit nu s-ar putea sa le recupereze?

| a răspuns (pentru SearchingHard):

Le poti recupera cu Samsung icloud happy

| a răspuns (pentru SearchingHard):

La un service obișnuit nu aș avea încredere să merg. Ori le-aș spune direct din ușă: puteți să rezolvați cererea mea sau nu? Mă îndoiesc că service-urile de cartier au aparatura și cunoștințele necesare. Salvarea datelor de pe telefon este ceva mai mult decât repararea (înlocuirea) unei piese din aparat. Încercarea lor ar putea să aducă aparatul la o stare în care nici specialiștii de la Samsung nu ar mai putea rezolva problema.
Costă mai mult (bani și timp), dar eu l-aș trimite la Samsung.

| explică (pentru Blueberry8):

N-am avut asa pe telefon. Samsung Galaxy Grand Neo Plus il am din 2013.

| explică (pentru anonimg):

Si la 1 MB de ram ramas se mai pot scoate datele de acolo? Ca nu porneste

| a răspuns (pentru SearchingHard):

Pai la tine problema ar cam fi softul.Deci si daca il duci la reparat mai mult ca sigur o sa stearga tot din el.Totusi incearca sa ii dai restart (se poate da restart chiar daca e blocat.Stiu ca aveam problema asta cu un S7 edge.Acum nu stiu cu ce butoane ii poti da tu, la mine mergea tasta de inchidere, home si volum minus apasate toate 3 in acelasi timp).

| explică (pentru anonimg):

Am inteles. Filele deschise din chrome sunt pierdute nu?

| a răspuns (pentru SearchingHard):

Nu sunt pierdute nici ele, deoarece au rămas în memoria internă a aparatului. Cât timp Chrome este instalat în telefon, vor rămâne și paginile pe care ai intrat, în afară de cazul că ai programat aplicația să le șteargă în mod automat la ieșirea din ea. Oricum, aplicația Chrome se închide (ca oricare alta) dacă nu are suficientă memorie RAM. Dar filele pe care ai intrat rămân în istoricul browserului Chrome. Dar repet: răspunsul la problema ta nu ține de cunoștințele mele, ci doar de al specialiștilor.
Pe de altă parte, istoricul paginilor de internet sunt păstrate timp de 6 luni și de către providerii de internet -fie de telefonia mobilă dacă te-ai folosit în timpul acela de datele cartelei, fie de internetul fix dacă în timpul acela ai navigat pe internet folosind wifi.
Dar nu știu dacă și cum providerii de internet îți pot oferi informațiile acestea, chiar și contra cost.
Ei le păstrează obligați de lege pentru a reduce infracționalitatea. Dar nu știu dacă noi ca utilizatori am putea avea acces la ele. Poți vorbi cu operatorii de la cartelă sau internet fix, după caz.

| explică (pentru anonimg):

Multumesc mult!

| a răspuns (pentru SearchingHard):

Mulțumesc și eu pentru fundă. Totuși, trebuia să mi-o oferi dacă vei fi rezolvat problema.
Oricum, eu îți urez succes. Și nu te costă nimic să contactezi reprezentanții Samsung.

| explică (pentru anonimg):

Am dat mesaj la Samsung Customer Support si au zis "Referitor la solicitarea dumneavoastra, dorim sa va informam ca din pacate daca telefonul nu se mai deschide, nu se mai pot recupera datele pe care le aveati in el." Doar ca telefonul vrea sa se deschida, doar ca ramane blocat la sigla Samsung, e o problema de soft. Deci eu am intrat in depresie dupa datele alea sad

| a răspuns (pentru SearchingHard):

De ce am impresia că tocmai din pricina istoricului din Chrome s-a și blocat telefonul?
Dacă cei de la Samsung tot nu mai pot face nimic, formatează-l din butoane:
https://www.hardreset.info/......-neo-plus/
Poate că mai rămâne istoricul din Chrome și se eliberează memoria RAM închizându-se alte aplicații. În felul acesta este posibil să se deschidă.
Dacă s-a pierdut istoricul, asta e. Dacă ești logat in Chrome poate că s-ar mai salva ceva din istoricul lui. Dacă nu, asta e. Poate îți mai aduci aminte de paginile vizitate.

| explică:

Eu l-am bagat in pc cu cablu de date dar nu l-a recunoscut. Doar se incarca si atat. Nu recunoaste datele din el. E ca si mort sad

| a răspuns:

Il duci la service happy.