|

Am auzit termenii de root/custom room as vrea sa stiu ce inseamna.../si prostii despre telefoane cu este realizat un sistem de operare..etc

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Root-ul iti da privilegii in plus (ca administratorul in windows), Custom Romul este un android modificat care este mai practic si va pune performata pe primul loc). Vezi tu sistemul de operare este inscriptionat direct in memoria rom de aceea poarta numele de rom, custom rom - un rom modificat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce este root?
Telefoanele cu Android au ca si kernel pentru sistemul de operare Linux. Pentru cei care nu cunosc, Linux este un sistem de operare open-source care sta la baza multor distributii, printre care cele mai renumite sunt Ubuntu, Linux Mint sau Fedora. Desigur, Android este diferit de acele sisteme la nivelele inalte, dar substratul este acelasi, motiv pentru care majoritatea comenzilor de Linux pot fi executate. Insa, ca in orice system de operare, utilizatorul nu este lasat sa faca orice. Exista anumite privilegii care nu le are in mod normal, restrictii care sunt menite sa protejeze sistem de operare. Totusi, exista si un "administrator" care are dreptul sa faca orice in sistem. In Linux, acel utilizator poarta numele de "Super User" (si poate fi accesat din linie de comanda folosind comanda su). El are dreptul sa modifice/stearga fisiere de sistem, sa modifice setari avansate si sa ofere privilegii altor aplicatii. Root nu face decat sa ofere aceste privilegii utilizatorului "default" al telefonului. Cu alte cuvinte, o data ce telefonul este root-at, ai mai multe drepturi asupra sistemului de operare.

Ce beneficii are root?
Simplul proces de rootare al telefonului nu ofera beneficii si nu face telefonul sa mearga mai bine. In schimb, ofera o poarta catre multe beneficii. In primul rand, ai mai mult control asupra telefonlui. Poti sterge aplicatii care au venit preinstalate in telefon, poti modifica animatia de boot si multe altele. Un alt avantaj major este posibilitatea de a realiza un backup al sistemului. Desigur, este nevoie de o aplicatie speciala instalata (ex: Titanium Backup) insa acest lucru nu merge decat daca ai root. Un alt avantaj este posibilitatea de a muta aplicatii pe cardul de memorie. Este adevarat ca aceasta optiune exista si fara root, insa nu pentru orice aplicatie. Prin root poti astfel economisii spatiu in memoria telefonului. Exista multe alte beneficii oferite de aplicatii care necesita privilegii de root.

Root-ul strica...2004 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează