| BosonHiggs a întrebat:

Am certificat de handicap psihic grad 2, nu am mai plătit factura la telecom mobil că nu am cat cer ei 2.300 ron, pensia mea este de 370 ron. La tribunal dacă le arăt certificatul de handicap psihic imi face vreo reducere? Multumesc.

11 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Cum ai ajuns la cifra aia? Tu nu ai cum sa platesti suma aia, probabil o sa iti bage rate lunare in functie de venitul ala

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu vei reuși astfel. Ca să reușești să plătești suma, după tribuunal ea rămâne fixă, nu mai creșrte cu penializări. Apoi, să faci o cerere de ajutor undeva pe Internet, sunt situri.

| doctorandus a răspuns:

Daca nu esti responsabil pentru faptele tale, toate contractele incheiate sunt nule. Instanta iti va numi un tutore, care iti va administra bunurile si veniturile.

| Gizăz a răspuns (pentru doctorandus):

Yeah, but actually no. Ca sa fii decazut din drepturi si sa nu mai ai semnatura valabila trebuie sa fii declarat ca fara discernamant de-un tribunal. iar asta e anevoios, birocratie multa si dureaza ani de zile deoarece nu e asa usor sa lasi un om fara drepturile sale constitutionale. Nu ai idee cata lume cu evidente probleme pshice mai grave exista si care sunt in drepturi depline fie ca nu au pe nimeni sa se ocupe, fie ca nu le pasa, deci ma indoiesc ca e decazut din drepturi. Si oricum, chiar daca prin absurd i s-ar lua drepturile maine, asta nu se aplica retroactiv. Ce-a semnat ieri ramane valabil.


La subiect acum: e strict vina lui. Nu inteleg cum a ajuns la suma aia pe luna decat daca si-a luat si telefon scump. Nu are ce sa faca, trebuie sa plateasca. Sau va fi dat in judecata, desi pana va ajunge la executorul judecatoresc daca nu are de unde sa dea banii va mai dura ani de zile. Eu ma mir cum i-au incheiat contract pe banii aia daca l-au verificat si au vazut ce venituri are.

| minrest a răspuns:

Din pacate, ai consumat serviciile oferite de compania de telefonie in valoare de 2300 lei, banii astia ti se cer pe ce ai consumat din urma; handicapat sau nu, nu te-a obligat nimeni sa consumi fara sa platesti, asa ca o sa te faca sa platesti. E ca si cum ai fi mancat la restaurant, si la plata le arati certificatul de handicapat; trebuie sa platesti, nu au ce sa iti faca, ei nu isi pot plati impozitele si achizitiile cu certificatul tau. E o problema, suma e mare, ai mare grija sa nu mai creasca; nu as vrea sa ajungi pe drumuri.

| Overeem a răspuns:

Nu cred ca ii interesează pe ei asta incedata ai dat semnătura nu mai ai ce sa faci. Probabil ca restantele tale au ajuns la recuperatori te poți înțelege cu ei sa plătești în rate și sa le explici ca ești bolnav. Da ce boala ai scuze ca sunt indiscret?
Și eu am la Orange și nu mai am ce sa fac îmi va pune proprie pe salar 3p% parca ție îți pune pe pensie. Dacă ai psihoza sau schizofrenie s-ar putea sa scapi nu știu dacă te vor da în judecata suma va fi mult mai mare decât cea menționată de tine în întrebare. Ai 2300 de Ron ca nu ai plătit la timp probabil.

| Nonolita a răspuns:

Ei iti cer exact cat ai vorbit/folosit telefonul. Daca ai folosit net peste ce ai avut in abonament, tariful a fost automat mai mare. Iar daca ai si stat non-stop, sau ai platit ceva cu telefonul, etc, s-a tot adaugat la abonament si s-a ajuns la suma aia.
Restul nu-l comentez pentru ca ceva nu se leaga aici si nu vreau sa gresesc.

| Stef45 a răspuns:

Din punctul meu de vedere e vina ta si nu ii intereseaza pe ei ce handicap ai atata timp cat ei nu stiu asta.
E problema ta daca nu ai platit, poti sa ii dai in judecata tot ei vor castiga pentru ca au mai multa putere, plus ca te costa mult sa te duci in instanta cu ei.

| Stef45 a răspuns (pentru Stef45):

Dupa instanta iti baga rate lunare in functie de venit.

| Stilgar a răspuns:

Daca suferi de handicap cu siguranta ai o persoana ce are grija de tine. Vorbeste cu ea.

| anonima123455666667543212345654321 a răspuns:

Nu iti face nimeni reducere. Daca esti handicapat ar trebui sa ai un ingrijitor. Daca te duci cu ei in instanta te costa mai mult.Singura solutie e ca ingrijitorul tau sau tu daca poti sa platiti cat cer ei.Fa asta rapid ca sa nu ai de platit mai mult.