| SilentRain a întrebat:

Am fost la Orange astăzi si am intrebat in legatura cu cartela pierdută, acolo mi s-a spus ca cică trebuie sa plătesc câteva lui 5 euro (cu cat încarcăm eu lunar), pe o perioadă de câteva luni.
Pe net nu scria despre asa ceva fiind prima dată când pierd cartela.
A mai încerca cineva sa isi recuperez numărul de telefon?

10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca ai numar prepay si vrei sa-l pastrezi dupa pierdere, atunci trebuie sa faci dovada ca numarul a fost si este folosit de tine.
Daca platesti anticipat cateva luni (altcineva nu prea este dispus la asa ceva sau ai cont Orange, atunci se considera ca intr-adevar esti indreptatit la acel numar, este al tau.

| SilentRain explică (pentru Bula):

Ai trecut si tu prin asa ceva?

| Bula a răspuns (pentru SilentRain):

Eu nu, doar un prieten.
A facut un abonament pe un an si a pastrat numarul, dupa care a trecut inapoi pe prepay.

| Bizon95 a răspuns:

Cred ca ai inteles FOARTE PROST

cartelele prepay NU pot fi inlocuite... PUNCT

asta s-ar putea sa se schimbe in curand pentru ca nu mai poti avea cartela prepay fara sa prezinti buletinul

daaaaar, ti se ofera solutia sa iti platesti numarul si sa iti faci abonament, si foarte probabil 5 eu e abonamentul minim

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Ei vor să se asigure că numărul este al tău și va trebui să răspunzi spre exemplu la întrebări "când ai activat cartela sim cu aproximație, când ai efectuat ultima reîncărcare și asta cu aproximație, ce sumă ai reîncărcat, ce opțiuni ai avut active" chestii de astea.

Acum vreo 4 ani am mers la Orange să îmi înlocuiască o cartea sim cu una 4G, iar cartela sim ca să poată fi înlocuită trebuie să aibă o anumită vechime cu un număr de credit încărcat pe cartelă SIM într-o perioadă de timp. De. Ex pentru o cartelă cu vechime 3 ani și reîncărcări de 200 euro în această perioadă normal că te încadrezi cerințelor și îți oferă alt SIM în schimb. Dacă nu are valabilatea suficientă și nici creditul nu este reîncărcat suficient, te pune să plătești în schimbul unui sim nou. Spre ex. pentru înlocuirea cartelei SIM eu am plătit 7E+ TVA pentru înlocuire. Nu știu exact care sunt clauzele, însă trebuie să ai o anumită sumă reîncărcată în total de când ai activat cartela SIM pentru a putea să îți dea alt sim gratis.

Spre ex. am mers cu nr. lui mama la Orange să înlocuiesc tot pentru cartelă 4G. Atunci au înlocuit cartela gratis pentru că mama avea vechime pe cartelă 3 ani și jumătate și 195 euro reincarcați până la acea dată.

Și aici vorbesc despre prepay. La abonament nu se aplica acestea de mai sus pentru că își pupă în fund clienții de pe abonamente și pentru ei astfel de servicii sunt gratuite. La fel e și la Telekom, Vodafone.

| SilentRain explică (pentru anonim_4396):

Da am preplay, avea aproape un an

| Anonim a răspuns (pentru SilentRain):

Depinde cât credit ai reîncărcat în această perioadă. Ma refer în total de cand ai activat cartela pana ai dezactivat.

| Demidol a răspuns:

Ciudat. Eu stiu ca primesti alta cartela cu acelasi numar. Trebuie doar sa dovedesti ca este cartela ta. Oare nu au inteles gresit ca vrei sa renunti la contract?

| SilentRain explică (pentru Demidol):

Nu am contrac, cred ca le-am expicat destule de bine

| Demidol a răspuns (pentru SilentRain):

Mai du-te o data la ei (sau la alt magazin) si spune-le ca vrei cartela noua. Daca nu ai abonament, nu ai ce plati.