Orice telefon sau baterie se duce in functie cit de folosit este. O baterie are un numar de incarcari, pe masura ce scade numarul, bateria te va tine din ce in ce mai putin.
Asta e tot.Nu te gandi ca bateria este ceva ca un organism viu care se autointretine si daca ai grija sai dai tot ce trebuie gata traieste 100 de ani.
Folosesti mult acel telefon, atunci si bateria sau viata ei va fi mai scurta.
Ca la o masina, ai un rezervor plin cu benzina, daca mergi din an in paste, mergi cu rezervorul ala si 1 an dar daca te duci la un drum lung, asa intruna, se duce in cateva ore.
Si eu am iPhone 14 pro, dupa 1 an era tot 100% dupa 1 an si jumate tot 100% acum deja s-a dus in jos, dar de ce? Inainte foloseam doar sa dau ceva mesaje si sa vorbesc. Mai recent am folosit si ceva internet mai des, in general eu nu folosesc internet pe telefon, asa ca s-a dus bateria la 90 sau pe acolo Daca as fi continuat sa folosec telefonul ca in primul an cand l-am luat poate si acum ar fi ramas la 100 % sau 98-99.
Nu lasa ferestre active sau mai stiu eu chestii active puse ON sa updateze, sa downloadeze fara sa arate, toate astea consuma energie, deci bateria se duce.