| Girly97 a întrebat:

As vrea sa stiu si eu de ce telefoanele acestea de ultima generatie NU vor sa accepte baterii externe in timp ce telefoanele vechi se impaca foarte bine chiar si cu bateriile externe foarte mici!
Daca o baterie de 4500mAh incarca fara probleme un telefon Samsung GT-15500 cand vine vorba de telefonul meu Samsung Galaxy A02s abia daca incarca un procent si se descarca imediat.
Acum, avand in vedere faptul ca incarca fara probleme un telefon vechi nu reusesc sa imi dau seama care este problema cu telefonul meu si de ce nu vrea sa accepte nicio baterie externa... Cumva telefoanele acestea noi au fost facute sa nu poata fi deloc incarcate cu o baterie externa?

Răspuns Câştigător
| Frank51 a răspuns:

Este vorba de circuitul de alimentare. Cu timpul a crescut capacitatea și poate livra 5-6 amperi, la acest curent este nevoie și de o tensiune mai mare așa că tot circuitul este acum "smart", telefonul comunică cu încărcătorul, ca să poată suge maximul de putere.

Aici vine și problema, dacă ai un telefon nou, și un încărcător oarecare, telefonul se va alimenta la o putere mult mai mică, de regula 5V 2A, și de asta pare că se încarcă foarte greu. Dacă încarci cu încărcătorul original, sau foarte apropiat de model (de ex P30 cu p30 pro), atunci se va încarcă cu puterea maximă 10V 4A.

1 răspuns:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bateria externa poate este defecta sau nu este compatibila cu telefonul tau.