| Unbăiat2022 a întrebat:

Vreau sa-mi cumpăr un telefon Nokia 9 pureview sau Nokia 8.3 5G dar vreau sa știu care e mai ok partea de camera, de baterie, de ecran etc

5 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Ambele sunt modele vechi. Mai ales pureview.
Asta înseamnă acumulator slab, android poate mai vechi.
Ambele au fost bune la vremea lor; dar nu le recomand pentru că s-au fabricat in 2019 și 2020.
Nu recomand niciun telefon nou nouț și care a fost fabricat mai vechi de 1-2 ani. La sh nici nu mai vorbesc. Un acumulator se uzează chiar și dacă nu a fost folosit absolut niciodată.

Dacă primești pe degeaba un astfel de telefon și nu ai bani de unul nou, ia-l; dar nu merită să dai banii pe un telefon pe care alții îl aruncă pentru că este vechi.
Un Nokia fabricat mai de curând și care are componente mai puțin performante decât cele două de mai sus, și este și mai ieftin, este mai bun decât oricare dintre cele două.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonimg):

Daca cineva da un telefon de 1-2-3 ani nu inseamna ca |il arunca| pentru ca ar fi vechi, ci ca il vinde cit inca mai are o valoare ok ca sa faca upgrade, atita tot. Uite, eu am un Mi 10T Pro ireprosabil, dar in ultima vreme ii cam da bateria semne de oboseala. Cumparat nou, la lansare. Astept sa vad si update-ul la MIUI 14 si probabil voi incerca sa il vind SAU ii schimb bateria si pun un Android custom pe el. Daca ai posibilitatea sa cumperi un telefon de 4-5 ani care nu are fast charge, merita toti banii. Eu inca am Mi A1 luat in 2017 si are bateria originala, in stare decenta chiar. Toata smecheria e ca l-am incarcat in cele mai multe cazuri peste noapte, cu cabluri si incarcatoare lente.

| Unb?iat2022 explică (pentru GabiDumitrescu):

Pai și asta tot încărcător original îl are

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Unb?iat2022):

Ideea e ca uneori incarcatorul original e de evitat. Eu daca mi-as fi incarcat Mi 10T Pro-ul la 18 W si nu la 33 cu cel original al lui, garantat nu imi obosea deja bateria.

| anonimg a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Sunt câteva excepții -din care și tu faci parte- care are grijă deosebită de telefoane. Cunosc personal pe cineva.
Problema este că cel care îl cumpără nu face parte din această excepție, și în câteva zile l-a dat peste cap. Și în ochii lui tot tu vei fi vinovatul; și nici n-ai cum să-i dovedești asta. Nici nu te crede când i-ai făcut toate testele în fața lui.

O șosetă cârpită merge încă pe atât ca la început, și la fel de bine. Dar nu așa stă treaba și cu aparatele.