|

Bunã TPU, am intrat la un liceu pe profil de Matematică-Informatica, cu media de intrare la liceu fiind 8, 32 (destul de bună zic eu avand in vedere ca s-a dat dramaticul).Ideea este ca trebuie să imi iau haine noi, rechizite si multe altele...de rechizite si haine se ocupa mama, dar intrebarea mea este:

De unde aș putea face rost de bani ca sa imi cumpar un Laptop cat de cat decent, pentru ca fiind la mate info voi avea nevoie...iar ai mei nu isi permit...iau eu nu imi gasesc de lucru la varsta de 15 ani, deci de unde pot face rost de bani?

Dau funduloaică

8 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

N-ai de unde. Parinti sau munca.

| a răspuns (pentru Sn4k3):

Ce intelectual.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Dacă părinții nu te pot ajuta iar tu nu poți lucra atunci va trebui să te descurci altfel.
Poți să mergi la bibliotecă sau la un internet cafe deocamdată iar cu timpul îți pui deoparte banii de alocație și ce îți mai dau părinții.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Faci rost de bani tot din familie. Invatati, tu si familia ta, sa economisiti. Pui deoparte in fiecare luna cate 100-200 lei pentru un laptop. Nu-ti va trebui un laptop chiar in primele luni de liceu foarte mult. Temele, daca sunt foarte importante, ti le poti face si la biblioteca scolii. Ca sa nu imprumutati de nicaieri, puneti deoparte banii si pana la iarna, o sa ai banii necesari.

Daca tot vrei unul urgent, desi nu este nicio urgenta, ai putea merge cu parintii tai la o banca pentru a deschide un contract de credit pentru un card de cumparaturi. Acela este un card de credit fara dobanda cu care poti cumpara ceva pe credit, pentru care trebuie sa platesti maxim 12 rate lunare egale, fara dobanda. Cand parintii tai nu platesc rata lunara la timp, se aplica dobanzi penalizatoare mari, asa ca aveti grija. Un exemplu banal: sa presupunem ca laptoul costa 1500 lei, atunci rata lunara va fi de 125 lei pe luna, dintr-un interval de 12 luni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

8.32 nu este o medie buna, zic eu, indiferent de ce se da. Trebuie sa muncesti mai mult.
Daca nu iti permiti laptop si familia ta are venituri mici, s-ar putea sa te poti inrola intr-un program guvernamental de finantare a achizitiei unui laptop. Stiu ca exista la un moment dat in universitati. Cu siguranta trebuie sa existe si in licee.
https://:///......euro-200"

Din pacate, nu se mai depun cereri pentru programul de mai sus, dar poate gasesti alte programe similare. Sau vor aparea in viitor alte programe similare. Deci fi cu ochii in patru si vezi daca te incadrezi la criterii.

Daca spui ca ai venituri mici, poti aplica pentru bursa sociala. Daca inveti bine, poti primi si bursa de merit la liceu. Daca esti desteapta si iti aduni banii, iti vei putea lua in cateva luni (4-6 luni) un laptop bun.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cauta oportunități de job pe net, valabile în orașul tău, și caută in descrierile lor daca are sau nu restricție de varsta.


Baftă, si ia-o ușor, nu fa din bani o prioritate, încearcă doar sa nu-i pierzi din vedere daca chiar vrei laptop. Plus ca ai si vacanta, si e bine sa pui la punct cat mai din timp ceea ce nu are legatura cu scoala.winking

Sper ca te-am ajutat!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Strânge lunar alocația

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru pgoff111111):

U insane du'ee. Alocația sunt singurii bani care i se dau gratis, de la stat. De ce sa ii cheltuiască pe un amărât de laptop?!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează