| Cristinafgmcriss a întrebat:

Buna,am o intrebare, maine plec cu un proiect in Macedonia si nu stiu cum sa fac sa ma net pe drum inclusiv acolo. Sunt pe abonament la telekom si am auzit ca ii foarte scump roamingul acolo, plus ca Macedonia nu face parte din UE.
Si mai am o cartela Orange pe aia nu as putea pune o optiune sau ceva ca sa am roming?

6 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Cel mai bine ar fi să suni la Telekom și să te interesezi de costuri.
Posibil să fie mai ieftin decât pe cartelă, plus că ai avantajul că nu rămâi fără telefon dacă termini creditul.
Net... Doar pe wifi, când ești la hotel, restaurant, muzeu etc. Altfel, te rup ăia la bani. Musai să închizi netul mobil (date mobile), imediat ce ieși din țară.

| Anonim15032001 a răspuns:

Ia-ți lycamobile. Operează și în Macedonia.

| alecsawng01 a răspuns:

Si eu am fost in aceiasi situatie, am plecat cu Erasmus in Albania, care la fel este. Insa eu sunt pe Orange prepay, nu am abonament, nu prea ai ce sa faci decat daca vrei sa-ti bagi credit pe cartela pe Orange, ca sa ai roaming doar ca sa fi sunata, sau in cel mai bun caz, sa stai maxim 1 2 minute pe net (pentru ca e foarte scump 1MB, singura optiune pe care o poti avea e sa astepti pana ajungi acolo, si sa-ti cumperi o cartela de macedonia. Asta am facut si eu, cum am ajuns, mi-am cumparat una, insa am si Orange ul incarcat cu 4 euro si roamingul activat ca sa primesc mesajele sau apeluri daca e ceva.

| Cristinafgmcriss explică (pentru alecsawng01):

Pai da ca am patit odata ca am fost in Ungaria si cum nu am avut romingul activat n.am mai avut semnal la telefon gen cartela, macar atata sa am, sa am semnal,.
Deci ca sa am semnal ar trebui sa-mi incarc cartela cu vreo 4 sau 5 euro?

| alecsawng01 a răspuns (pentru Cristinafgmcriss):

Nu neaparat cu 4-5 euro, chiar si cu 1 euro sau 3 poti incarca, ca sa iti mearga serviciul de roaming, e important doar sa ai ceva pe cartela (din cate stiu eu, poate merge si fara sa ai ceva pe ea, incearca sa vezi daca o poti activa asa), sau ar mai fi optiunea sa-ti faci oferta aia de 12 euro cu roaming si in afara Europei, in care ai si net, dar foarte putin, si ma rog nu stiu daca merita neaparat. happy

| Yuoia a răspuns (pentru Cristinafgmcriss):

Ca sa ai semnal, trebuie sa ai activat roamingul. Trebuia sa fi mers la Telekom sa-ti activeze ei roamingul daca nu este implicit in abonament. Pe prepay mi s-a spus de le Orange ca nu se poate activa. Incearca Lyca, cum ti s-a spus sau cumperi una de a lor dar sa ai "iesire" spre Romania.