| LupescuAdu a întrebat:

Am un telefon, Allview A4you. Memoria interna e de 4 GB si, la un moment dat, era ocupata aproape in totalitate. Asa ca am cumparat cat de repede am putut, un card SD de 2 GB. Doar ca atunci cand vreau sa descarc vreo aplicatie, da eroare ca nu am suficienta memorie. Am dezinstalat aplicatii de vreo 20 MB si am vrut sa instalez una de 2 MB si cica tot memorie insuficienta. Imi poate explica cineva ce se intampla? Multumesc!

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Începând cu Android 4.0 aplicaţiile se instalează DIRECT în memoria internă - la majoritatea telefoanelor :(

Iar aceasta este foarte mică...
http://allview.ro/a4-you.html

NU ai cum să le instalezi direct pe SD card DECÂT dacă telefonul are root ( şi custom_ROM )!

La acest model, aplicaţiile se instalează "automat" în memoria internă a telefonului.

Eventual, să-ţi cumperi un SD card extern compatibil ( microSD, preferabil de 32 Gb ) şi să încerci să MUŢI pe SD card ( cardul de memorie extern ) aplicaţiile/jocurile care se pot muta!

În primul rând, NU toate aplicaţiile/jocurile se pot muta pe cardul de memorie!

De asemenea, este indicat să ai instalat un utilitar ( Manager ) care să-ţi MUTE aplicaţiile pe cardul de memorie externă, spre exemplu poţi folosi una din aplicaţiile :
https://play.google.com/......ps/details

https://play.google.com/......ps/details

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.irobotz.appmanager

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.james.SmartUninstaller

https://play.google.com/......ps/details

https://play.google.com/store/apps/details?id=burrows.apps.appmanager

Aceste aplicaţii te întreabă ( sau mută automat, depinde cum le setezi ) alte aplicaţii pe cardul de memorie externă, imediat după instalarea lor şi astfel îşi rămâne mai multă memorie internă "liberă".


Toate cele bune!

4 răspunsuri:
| GabrielStn a răspuns:

Mergi la Setari - Stocare - Locatie principala de stocare si seteaza cardul SD. Neymar96. root-ul iti este necesar daca vrei sa copiezi fisiere din memoria telefonului pe card si invers.

| Neymar96 a răspuns:

Este setat sa instaleze aplicatiile numai in memoria telefonului, nu ai ce-i face decat daca ai root big grin iti recomand sa incerci sa iti iei un a5 duo poti instala aplicatii si jocuri cate vrei big grin

| Alexe21 a răspuns:

Salveaza cardul in memoria telefonului!

| LupescuAdu explică:

Multumesc! Am mutat toate aplicatiile pe care le aveam in telefon pe card si am intrat la setari, am schimbat locatia de stocare. Dar nu imi explicam de ce tot nu reuseam sa le descarc. Va multumesc mult ca m-ati lamurit! As mai vrea sa stiu cum as putea face o root-are. E nevoie de o alta aplicatie? Ma scuzati, dar nu ma prea pricep in ale tehnologiei.