| DjSannan a întrebat:

Buna La versiunea de android 2.3.6 Gingerbread este vreo versiune mai noua, m-ar interesa pentru un Alcatel one touch 991 as vrea sa pun o versiune mai buna de android daca se poate, si daca stit cu ce program se poate instala androidul pe telefon si daca ai vreun tutorial pentru acest telefon sau vreunul asemanator

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Acest model vine din fabrică cu Android v2.3 (Gingerbread) şi NU are update OFICIAL ( nici nu cred că va avea )!

Vezi specificaţiile tehnice la linkul :
http://www.gsmarena.com/alcatel_ot_991-4733.php

Se poate instala custom-ROM, dar NU este indicat!

Telefonul este foarte SLAB şi se va bloca sau va sacada în aplicaţii!

Toate cele bune.

| DjSannan explică (pentru bursuc001):

Deci nu este vreo rezolvare? Macar sa se miste mai repede si sa nu se mai blocheze

| bursuc001 a răspuns (pentru DjSannan):

La acest model de telefon NU prea ai ce să-i faci : are memorie internă foarte MICĂ ( 150 MB ), procesor SLAB ( 800 MHz ) şi rami NECUNOSCUŢI ( neindicaţi, deoarece sunt foarte PUŢINI ).

Performanţele slabe sunt din cauza configuraţiei, NU din cauza Android-ului!

Dacă pui un Android mai superior, el va consuma mai MULTE resurse ( care şi aşa sunt foarte puţine ).

Vezi şi pagina oficială a producătorului, pe care NU indică câţi RAMI are deoarece sunt foarte puţini :
http://www.alcatelonetouch.com/......h_991.html

O zi frumoasă.

| DjSannan explică (pentru bursuc001):

Ok dar daca pun un android mai superior cum spui tu nu se va misca mai repede? Chiar daca va consuma mai multe resurse nu conteaza, conteaza daca in meniu si pe net sa se miste mai repede si la aplicatii daca se poate?

| bursuc001 a răspuns (pentru DjSannan):

NU poţi pune deoarece NU ai "disponibile" acele resurse : Android-ul şi aplicaţiile aferente ocupă mai multă memorie internă ( pe care NU o ai ), foloseşte mai mulţi rami ( pe care NU îi ai ), etc.

Android-ul superior ( 4.0 spre exemplu ) se "mişcă" mai repede dacă are spaţiu şi rami pe care să-i folosească, eventual un procesor mai bun...

Poţi încerca să pui Android 4.0 ( dacă te descurci cât de cât ), dar nu-ţi pot garanta că va merge mai bine şi că nu se va bloca, ori nu va sacada în unele aplicaţii!

O zi frumoasă.

| DjSannan explică (pentru bursuc001):

Ok,eu telefonul l-am primit de la cineva de asta tot intreb,pentru ca de multe ori se blocheaza ori la aplicatii ori dupa ce termin de vorbit cand vreau sa inchid convorbirea se blocheaza tot la el,ma intreb oare daca pun din nou ndroidul,sau sal resetez tot telefonul si sa nu mai fie atatea aplicatii sau stiu eu, s-ar putea? Deci ca sa ma intelegi ca la calculator atunci cand i pui windows din nou dar nu mai are atatea programe instalate si merge repede, acelasi lucru daca se poate si la telefon, daca nu cu alt android atunci sa se schimbe androidul sau resoftat, ceva idei?

| bursuc001 a răspuns (pentru DjSannan):

E posibil să fie din cauza unei aplicaţii ( cu "probleme" ) sau din cauză că sunt foarte multe...

Poţi încerca să faci "factory reset" ( revenire la setări de fabrică ) din Meniul telefonului, sau "hard reset" cu metodele explicate la linkul :
http://www.hard-reset.com/alcatel-ot-991-hard-reset.html

Astfel, telefonul este adus la "starea" în care a ieşit din fabrică ( cu aplicaţiile minimale ).

ATENŢIE : prin factory reset se ŞTERG toate datele personalizate ( agendă/contacte, aplicaţii/jocuri, parole, etc. ) instalate/modificate după ieşirea din fabrică...

Poate fi şi un virus ( dacă n-ai instalat antivirus ).

După factory reset poţi instala un antivirus - îţi recomand Avast Free Mobile Security ( în română ), pe care-l poţi descărca de la linkul :
http://www.avastantivirus.ro/avast-mobile-security

De asemenea, este indicat să ai instalat un utilitar care să-ţi MUTE aplicaţiile pe cardul de memorie externă, spre exemplu poţi folosi una din aplicaţiile :
https://play.google.com/......ps/details

https://play.google.com/......ps/details

Aceste aplicaţii te întreabă ( sau mută automat, depinde cum le selectezi ) alte aplicaţii pe cardul de memorie externă, imediat după instalarea lor şi astfel îşi rămâne mai multă memorie internă "liberă".

| DjSannan explică (pentru bursuc001):

Avast am instalat si eu, dar... o sa fac un resetadica hard reset sa vad cum va fi dupa. Mersi

8 răspunsuri:
| SuPeRsTarRs a răspuns:

Daca ii dai root si ii bagi costom room telefonusl nu se va intepa si nci nu va merge diferit, va fi exact ca inainte, doar ca va aparea putin diferit( ca la o tema)