| DeVis007 a întrebat:

Buna TPU.De ce multi aleg iPhone 5S si nu altul? Cum ar fi sa facem compraratie intre Iphone 5(16gb) si Samsung Galaxy Alpha, intr-adevar Alpha are mai multe avantaje(asa cred eu), dar 80% aleg firma si nu calitatea.De ce?

Răspuns Câştigător
| sltlp a răspuns:

De ce 5 si nu 5s.
Cand a aparut alpha pe piata, era 3000 lei. Acum e 2000 lei.
Spune tu, sa compar cu 5 sau 5s?
Eu nu am sa compar cu 5, ci cu 5s, pentru ca 5s-ul il gasesti destul de des la reducere la 2000 lei.
Si hai sa vedem de ce cumpara lumea 5s.
1. Samsung se super devalorizeaza. In cateva luni, deja pretul e mic. In 1 an, pretul e jumatate. La iphone, dupa un an, pretul scade cu 30% de obicei.
Cum spuneam, compar cu 5s. Plus=avantaj 5s. Minus=avantaj galaxy.
+Produsele nu se devalorizeaza asa rapid.
+la iphone senzorul de amprenta e mai safe, si e integrat mai bine de aplicatii.
+ppi-ul la ecran e mai ok.
! Alpha arata ca o clona de la iphone, in stilul Samsung(parere personala doar).
-E nitel mai gros. Totusi nu e ceva chiar asa grav, si 5s e destul de subtire
-diagonala mai mica, poate, dar tine de fiecare ce vrea. daca vrei ecran mare, iei telefon cu ecran mare... Rezolutia nu e un avantaj la alpha, deoarece diagonala e mai mare, iar ppi-ul e mai mic.
+Softul. Android-ul a ajuns aproape la nivelul de optimizare care era candva pe ios 4-5. Iphone e la ios 8. Pe iphone poti sa deschizi cate aplicatii vrei, ca nu da semne de oboseala. Incearca asta pe android, ca incet e incetinit.
Tot odata, pe ios aplicatiile sunt optimizate. Nu gasesti jocuri cu lag sau altceva cu lag. Si la un iphone, il lasi cu ios 8, peste 3 ani daca intrii online, presupunem ca a stat inchis, tot asa merge. La android, daca il deschizi dupa 3 ani, conectat la net, actualizeaza serviciile google play si toate prostiile, si o sa mearga super prost(uite la galaxy s2, care era top cand era lansat. Acum cu oficial 4.1.2 se misca foarte prost comparat cu un 4s, cu ios7).
+Procesorul. Ai sa zici ca ala are octa-core. Si ce. OCta-core ala lucreaza in 2 faze. Fie 4 nuclee slabe active, fie 4 performante active. Si ghici ce, toate alea 4 performante, la un loc, is cam cat ofera dual-core-ul de pe iphone. Ce e interesant e altceva. Sunt aplicatii care inca is optimizate sinle-core. Aici, iphone castiga, deoarece performanta/nucleu e mai mare.
+Gpu-ul as zice la iphone, dar nu garantez. 5s-ul teoretic e capabil de pana la 3k din gpu. Alpha, pana la 4k. Insa as aloca plus la iphone deoarece in jocuri, ai de castigat cand jocurile is optimizate+rezolutia ecranului mai mica. Deci nu, nu pot da plus la alpha. Are nitel avantaj alpha, dar e pierdut de alte lucruri.
+Memoria ram. Ai sa zici ca is nebun. Uite ca nu sunt. Da, ca si cantate, alpha e superior. Dar in practica, softul face toti banii. Nu e amuzant cum un iphone 6 plus e la fel de rapid ca un note 4 per total care are 3gb ram?
Android-ul are managementul memoriei ram inca prost, iar utilizatorii sunt si mai prosti, cand instaleaza balarii gen ram killer/cleaner master/antivirusi si sa nu mai zic. La iphone, se respecta, si gunoaiele acestea nu sunt permise. La android, deaorece google incaseaza 30% din castiguri, daca gasesti prostul, foarte bine.
Camera foto, greu de zis. Nu am vazut alpha in realitate ca sa compar, asa ca nu afirm nimic. Ca si megapixeli, e superior. Dar asa si un s5 are mai multi mp decat un 5s, si totusi pozele nu is grozave.
-Camera video la iphone e inferioara. Calitatea e ok, nu am nimic de spus, dar e inferioara, asta nu recupereaza din diferenta pana la 4k.
+camera frontala, plus la iphone. Megapixelii is o gluma. Nu am vazut la alpha, dar am vazut la note 3, s4, s5 si camera frontala e o gluma proasta comparat cu ce e pe 5s. Senzorul e superior.
-Nu are nfc iphone-ul.
+-Bateria e mai mare la alpha, timul de standby e mai mare la alpha (teoretic, ca practic cine stie) insa testele arata ca la SOT iphone-ul e cu o idee mai bun.
+Daca vrei sa asculti muzica, iphone-ul iar castiga. DAC-ul audio e superior din multe puncte de vedere.
+Performantele in practica. Gen in benchmark-uri la browser sau care vrei, Basemark OS II: 1077 / Basemark X: 14341 la iphone, Basemark OS II: 915/
Basemark X: 11065 la alpha.
+Ai accesorii la fiecare colt de strada, huse, folii etc.
+Service mai serios. Imediat rezolva/inlocuiesc telefonul. La Samsung cam dureaza(inclusiv in tara).
+Calitatea serviciilor e mai buna
-Nu e la fel ce customizabil iphone-ul.
-Sistemul de opare relativ prea simplu
Pune tu in balanta, si ai sa vezi de ce nu merita mai deloc alpha comparat cu iphone.

3 răspunsuri:
| CortinaDeLut a răspuns:

Ca sa se dea mari, si ca e mai "fashion".

| LTAA a răspuns:

Datorita efectului de turma.