|

Buna ziua! Acum vreo 6-7-8 ani am avut abonament la Vodafone si nu am mai platit factura!

Dupa tot acest timp, ma trezesc chiar acum cu un domn de la departamentul de recuperare de datorii ca imi da un plic in care scrie ca am restante in valoare de 2800 lei, dar pot sa platesc si 1600 lei(asa ceva nu am mai auzit pana acum)+ mi s-a spus ca pot sa-i dau si in rate!

Eu i-am spus ca nu o sa platesc nimic si el mi-a evidentiat faptul ca o sa fiu trimis in instanta,unde o sa fie mult mai,, grav".

Ce spuneti de treaba asta? Tin sa mentionez ca nu am absolut nimic pe numele meu si nu prea au ce sa-mi ia!

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Citeste pe aici: http://www.buhnici.ro/2008/01/08/nu-platesc-doamna/
Asa ca: " Prin Decretul 167/1958 se regle­men­tează prescripţia extinctivă, care stinge dreptul la acţiune. Conform articolului 1 „Dreptul la acţiune, având un obiect patrimonial, se stinge prin prescripţie, dacă nu a fost exercitat în termenul stabilit în lege. Odată cu stin­gerea dreptului la acţiune privind un drept principal se stinge şi dreptul la acţiune privind accesorii. Orice clauză care se abate de la reglementarea legală a prescripţiei este nulă", iar în articolul 3 se stabileşte că termenul prescripţiei este de 3 ani."
O altă reglementare care este încălcată de către societăţile de recuperare, gen EOS KSI, este Legea 677/2001 privind prelucrarea datelor cu caracter per­so­nal, de care cei în cauză abuzează, după cum ne-a declarat avocatul în drept comercial. La articolul 5 din actul nor­mativ se specifică faptul că „orice pre­lucrare de date cu caracter personal, cu excepţia prelucrărilor care vizează date din categoriile menţionate la art. 7 alin. (1), art. 8 şi 10 (n.r. – CNP, adre­să, telefon), poate fi efectuată numai da­că persoana vizată şi-a dat consimţă­mân­tul în mod expres şi neechivoc pentru acea prelucrare". În cazul în care nu se respectă această prevedere, conform articolului 18, puteţi acţiona astfel: „(1) Fără a se aduce atingere posibi­li­tă­ţii de a se adresa cu plângere autori­tă­ţii de supraveghere, persoanele vizate au dreptul de a se adresa justiţiei pentru apărarea oricăror drepturi garantate de prezenta lege, care le-au fost încălca­te. (2) Orice persoană care a suferit un prejudiciu în urma unei prelucrări de date cu caracter personal, efectuată ilegal, se poate adresa instanţei competente pentru repararea acestuia." În schimb, dacă te-au convins să plăteşti restanţa, deşi s-a prescris dreptul de a te acţiona în judecată şi nu mai aveau cum să te oblige...2009 - 2186 + Vezi răspunsul întreg

5 răspunsuri:
| a răspuns:

In terorie nu te poate da in judecata dupa atat timp, dar poate face presiuni asupra ta sa platesti datoria.

Acum ce sa zicem... le ai tras teapa si acum te plangi... frumos jucat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In mod normal a intervenit prescriptia extinctiva, termenul general este de 3 ani, atat cel prevazut in Decretul 167/1958, in vigoare pana la 1 octombrie 2011, cat si cel din Codul civil, in vigoare acum.
Sigur ca termenul de prescriptie este susceptibil de suspendare si de intrerupere, mai ales ca dupa intrerupere incepe sa curga un nou termen de prescriptie, tot de 3 ani.
De asemenea pentru executare curge un nou termen de prescriptie, tot de 3 ani.
Daca termenul a fost intrerupt mai mult de 3 ani ori este vorba de executare silita atunci s-ar putea sa nu se fi implinit prescriptia si sa trebuiasca sa platesti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut! Pe numele cui era abonamentul? Cat de greu era, la momentul respectiv, ca titularul abonamentului sa il inchida?
Prin "grav" a se intelege ca trebuie sa platesti avocat, cheltuieli de judecata etc si te va costa mai mult.Ei merg la intimidare si incearca sa scoata banii de la tine.
Acum titularul este bun de plata.Prostia se plateste.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru dragodana):

Probabil nu cunoasteti ca nu mai poti scapa de firmele de telefonie astazi,daca nu stiati!
Nu am nimic pe numele meu,nu au ce sa-mi ia, nu platesc nimic! Sa ma bage la puscarie, o fac cu drag!
Dar tin sa mentionez ca aceasta firma este un,, camatar'', deoarece pentru o suma mica se ajunge la una mare si mai vin sa te si ameninte.....nu cumva s-a interzis camataria in Romania

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Dsu_Adt_2000):

Daca firma asta de camatari foloseste si metode mai neortodoxe de recuperare a finantelor, esti in pericol de mana sau picior rupt, intr-un caz fericit.
Daca ajungi in instanta, esti obligat la plata facturii cu dobanda si cheltieli de instanta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează