| radu32 a întrebat:

Bună ziua! Am un telefon Xiaomi Redmi 9A cu Android 10, as dori sa întreb când expiră Android 10 și dacă mai este de actualitate acest Android 10? Menționez că merge absolut orice joc sau aplicație, nu am probleme, am făcut update la MIUI și acum e MIUI Global 12.0.16 Așadar mai am timp să-l folosesc la potențialul său maxim și cam până când? Va mulțumesc mult și multă sănătate!

Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

Sa impartim raspunsul in cateva puncte.

1. Pana acum a iesit doar 11 deci esti cu o versiune in urma. Diferentele nu-s uriase deci versiunea nu e neaparat relevanta.

2. Xiaomi ofera 3 ani de support dispozitivelor. Al tau e din 2020 deci pana in 2023 esti acoperit. Singurul motiv pentru care nu ai inca Android 11 e acela ca ai cumparat unul din telefoanele lor ieftine, deci esti la coada listei. Cand vine vorba de upgrades, toate companiile prioritizeaza telefoanele scumpe, iar abia dupa ofer acel upgrade si pentru clientii care au cumparat dispozitive mai ieftine. Samsung de ex, incepe cu seria S si cu dispozitivele fold, iar abia dupa incepe sa upgradeze si seria A.

3. Daca ma intrebi pe mine, ar trebui sa te uiti la situatia asta altfel. Dispozitivul o sa isi dea duhul cu mult inainte sa ai probleme din cauza versiunii de android. Chiar daca ei te tin upgradat pana in 2023, bateria ta o sa incepa sa sufere dupa cam 2 ani iar procesorul o sa ramana in urma si se va chinui versiunile mai noi ale aplicatiilor.

2 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Sistemul de operare nu expira in sine. Dar la un moment dat, aplicatiile nu vor mai fi compatibile cu versiunea ta de Android. dar Asta dureaza. Multe aplicatii inca merg pe Android 5 de exemplu, si au trecut 7 ani de cand e lansat.

| SpiridusulTuca a răspuns:

Nu stiu daca pe acest model se va face update, de obicei primesti cel putin un update de android iar pe cele mai scumpe ai mai multe pana si 3. Eu sincer prefer android 10 si nu am vazut mare diferenta in viteza cand mi-am facut update dar arata mai naspa 11 asa ca m-am intors la 10. Performanta depinde de cei care dezvolta aceste update-uri asa ca poate fi mai bun sau mai rau, nu ai de unde sa stii