| Raulica98 a întrebat:

Bună ziua, vreau sa-mi iau un iPhone 12 sigilat, ce ar trebui sa am în vedere, pe lângă imei-ul și dacă e liber de rețea, telefonul îl iau de la o persoana pe olx care era conectat cu contul de Facebook și am un prieten care il cunoaște pe tipul respectiv și persoana care-l vinde e medic rezident, nu vreun samsar de pe olx, inca ceva, am introdus imei-ul de pe poze și in Apple check scrie activeaza dispozitivul cu galben și asta "Nu putem afișa detalii despre acoperire, deoarece dispozitivul tău nu a fost înregistrat. Contactează vânzătorul produsului Apple sau operatorul de telefonie mobilă pentru a înregistra acest dispozitiv.", Inseamnă că e nou și nu a fost activat, nu?
Încă ceva, a scris si ca telefonul are garanție 1 an le baza imeiului.

6 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Garantia Apple o primesti pe baza ca ai telefonul, nu iti cere nimeni nici o chitanta ce spui tu.
Asa si ala il vinde de ce mai exact? Deci nu se ocupa cu vanazari de telefoane, este medic resident si are un telefon nou si il vinde laughing adica cumperi ceva nou sa ce? Sa il vinzi dupa pe olex? Unde pui spune ca e si sigilat, pai daca e sigilat dul frate inapoi la magazin si ia bani pe el.
Nu stau eu sa il vand pe olex si probabil cu mai putini bani.Nu are informatii pentru ca n-a fost vandut laughing aia de la aple sau cine iti vinde cand il dau scaneaza codurile alea si stie ca telefonul cu codul X este vandut lu Y.

Dar tu de ce nu cumperi un telefon de la magazin? Daca e nou sigilat, tot nu as avea incredere.Stii cum as cumpara? Daca la descriere spune ca este nou, original, genuine sigilat, iar plata o fac prin Paypal asa cumpar, altfel imi vad de drum.De restul bon, factura nu-s curios de are ala, aia este fix problema lui nu iti da ala tie bonu.

Vad spui ca te intilnesti cu el, atunci e bun.Dar ca idee cat e un telefon de asta la magazin si cat cumperi de la respectivu? Doara nu il vinde la juma de pret.

| Raulica98 explică (pentru relian):

A fost câștigat la un giveaway de la mall, a fost safe, plus ca aveam cunoștințe mai îndepărtate care l cunoșteau pe el.

| relian a răspuns:

Cumpara mai bine de pe ebay, de pe Northamerica ebay si platesti cu paypal, atunci stii sigur, garantat ca e ce scrie acolo.
La magazinu Apple asta 12 de 64 Gb costa 700$, liber de contract, adica niciodata codat, asa vine din fabrica. Unde pui ca alegi si ce culoare vrei, vad au 6 culori.
Ma uitai pe ebay,preturi ca si la magazin,pai ma duc la magazin, acolo iau direct de la Apple.

Ce sa zic tu decizi ce faci.Dar ca idee de vine ala, te lasa sa desfaci, baga cartela ta si vezi de functioneaza, asa macar vezi daca nu este blocat sau cautat.Bafta

| HTH a răspuns:

Suna safe din ce ai descris tu. Are si bon pe el? Sau cum l-a dobandit? Daca e sigilat, ma gandesc ca are acte cum ca l-a cumparat, nu? Profesia cuiva nu spune nimic despre ce fel de om e acel individ...

| Raulica98 explică (pentru HTH):

Da într-adevăr asa e cum ziceți dumneavoastră, garanția aia Apple ma gândesc că o primești doar pe baza bonului la un magazin autorizat Apple și dacă a zis ca are garanție ar trebui sa aibă și un bon, oricum ma întâlnesc cu el mâine, a zis ca ma lasă să l activez de fata cu el.

| HTH a răspuns (pentru Raulica98):

Daca are "acte" si te lasa sa il si deschizi, atunci nu ai de ce sa iti faci griji. Succes!