| tal4556 a întrebat:

Ce e euro credit? La cartela, adica daca sun sau folosesc date mobile?

3 răspunsuri:
| dannyel86 a răspuns:

Euro credit se refera la creditul pe care trebuie sa-l ai pe cartela prepay pentru a folosi serviciile operatorului de telefonie mobila. Aceste resurse se calculeaza in euro (inainte erau in dolari), la un curs diferit fata de cursul valutar (1 euro credit valoreaza 6 lei sau mai mult, fata de moneda euro, care e mai ieftina). Cu acest euro credit poti activa oferte de voce/mesaje sau internet (care au un tarif fix - 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 euro credit - in functie de oferta).
Sau poti folosi aceste servicii fara oferte, dar se vor taxa separat, direct din euro credit (deloc rentabil - se recomanda activarea unei oferte care sa raspunda necesitatilor fiecarui client).
Datele mobile reprezinta traficul de internet utilizat prin reteaua operatorului (calculat ca MB sau GB). Sunt resurse limitate, care sunt disponibile prin oferte sau in limita euro creditului disponibil. Daca ai pe cartela 4 euro credit, de exemplu, in limita lor poti apela / trimite mesaje sau naviga pe internet (cu sau fara oferta). Dupa consumarea lor, trebuie sa reincarci cartela cu euro credit, pentru a folosi din nou serviciile operatorului de telefonie mobila.

| siriusblack98 a răspuns:

Euro credit este creditul de pe cartela.Tu ca sa vorbesti la un telefon trebuie sa platesti o anumita suma si iti este virat pe cartela niste credit. Daca nu activezi o extraoptiune de cate ori folosesti datele mobile sau suni pe cineva, iti va lua din credit.

| kopli a răspuns:

Credit in Euro. Nu e vorba de Europa, ci de moneda.
Cum orice utilizare a telefonului costa (voce, sms, internet), ti se va lua din credit.