|

Cum pot sa inchid un abonament la Orange, tin sa mentionez ca au trecut abia in jur de 7/8 luni de cand sa intocmit contractul? (pe 2 ani.)

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Bună!

Dacă doreşti rezilierea Contractului ÎNAINTE de expirarea termenului MINIM ( Contract pe minim 2 ani ), atunci TREBUIE să PLĂTEŞTI contravaloarea abonamentului pe lunile rămase!


"8. Încetarea Contractului
Contractul poate înceta după cum urmează:
a) prin acordul părţilor;
b) prin reziliere conform art.1.16 din TCG;
c) prin denunţare unilaterală, solicitată de Client, cu un preaviz de cel puţin 30 de zile calendaristice, şi cu plata de juste despăgubiri egale cu valoarea abonamentului înmulţit cu numărul de luni rămase până la
expirarea Perioadei minime contractuale, conform art.1.17 din TCG. Nerespectarea termenului de preaviz conduce la considerarea ca neconformă a solicitării de denunţare a contractului;
d) la data primirii notificării, fără intervenţia instanţei de judecată şi fără alte formalităţi, în cazul în care
Clientul persoană juridică îşi încetează activitatea, devine insolvabil, este iniţiată o procedură de lichidare
împotriva acestuia sau în caz de deces al Clientului persoană fizică;
e) în orice alte cazuri prevăzute în Contract sau legislaţia aplicabilă.
Încetarea Contractului nu exonerează părţile de răspundere pentru obligaţiile rezultând din Contract până
la data încetării sau ca urmare a încetării acestuia." - SURSA :
http://www.orange.ro/files/contracte/orange-contract-voce.pdf


Preferabil ca Cererea de renunţare la abonament prin denunţare unilaterală să o transmiţi în SCRIS, prin Poştă ( scrisoare recomandată cu Confirmare de primire )!

Asta pentru a putea demonstra respectarea termenului de preaviz de 30 de zile ( care se scurg de la data la care au primit Cererea ta, dată menţionată pe Confirmarea de primire care se întoarce la tine )!

Astfel că, la cel puţin 30 de zile după acea dată, va înceta Contractul DACĂ plăteşti contravaloarea pe lunile rămase!


Toate cele bune.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Buna.
Te duci ( titularul abonamentului cu tot cu cartea de identitate) la sediu firmei unde ai facut contractul, dar o sa achiti o taxa de reziliere care cred ca o sa fie destul de mare deorece nu a trecut nici un 1an si contractul e pe 2 ani.

| a răspuns:

Faci cum a spus LaLaura si achiti in jur de 6-7 milioane acolo.

| a răspuns:

Sau pur si simplu nu mai platestilaughing) Am avut si eu abonament si cand mi am luat telefon nou mi am pus cartela cu numar si am renuntat la abonament, tot la Orange. Nu il mai platesti si desfiintezi abonamentul, dar pierzi numarul. Asta e partea rea.

| a răspuns (pentru Alexandra216):

Nu asta e partea rea, partea rea e ca te da in judecata si te executa silit cu bunurile care le are titularul abonamentului, asta daca nu plateti penalizarile care sunt uriase.