anonim_4396
| Anonim întreabă:

Dacă îmi scot telefonul de la încărcat și nu e încărcat complet, are ceva? De exemplu, pot să-l am la incărcat și să întervină ceva și să trebuiască să plec și trebuie să-l iau cu mine sau să se întrerupă curentul și să nu se încarce complet. Sau se poate păți ceva încarcătorul?

Răspuns Câştigător
| Sofer a răspuns:

Poți sa îl scoți dar nu recomand sa faci des lucrul asta. Și evita sa rămâi cu bateria sub 20% și încărcare de urgență.

6 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Nu se intampla nimic, poti sa-l scoti cand vrei, apoi il pui mai departe si incarca mai departe chiar daca ai mai consumat din baterie.

Iti explic logica de ce incarcatorul nu are de ce sa pateasca ceva, pentru ca pur si simplu se taie curentul si se opreste, sau scoti telul de la incarcat si se elibereaza de sarcina si atat, nu conteaza ca e incarcarea full sau nu. El scapa de telul tau si ramane asa fara sarcina care sa traga din el, neavand sarcina adica cine sa traga din el, nici nu se mai incalzeste. Deci ii faci un bine ca scoti telul de fapt, adica e ca si cum ii iei sacul de ciment din spate, ca aia e cum ar veni saracina.

S-ar putea strica daca l-ai baga la o tensiune mai mare de exemplu adica intr-o priza de 300 V in loc de 230. Sau daca ai baga 5 telefoane pe el adica sa-i dai sarcina mai mare decat normal, adica daca ii pui in spate 5 saci de ciment si nu unul.

| LPCTSTR a răspuns:

Nimic, bateriile Li-ion nu sufera de efecte negative in urma ciclurilor de incarcare incomplete!
Contrar celor care sustin asta, bateria "nu tine" din cauza vechimii, in detrimentul ciclurilor de incarcare incomplete.

| gelu1970 a răspuns:

Ideal e să nu scadă sub 20% și să îl scoți inainte de a ajunge la 85%.
Așa lungești durata de viață a bateriei.
Faptul că il încarci o jumătate de oră și il desconectezi nu ttebuie să devină obișnuință.

| Ineys a răspuns:

Chiar e recomandat sa-l bagi la incarcat cand mai are 25-30% baterie si sa-l scoti cand are 80-85%, hai 90% daca-l uiti. Incarcandu-l de la 0, 5, 10, 15% la 100% ii distrugi bateria mult mai repede.

| AlbaAura a răspuns:

Nu are nimic. Dar nu este indicat pentru baterie sa o faci des.

| RaAlexandra a răspuns:

Cu timpul bateria nu va mai tine atat de mult si e posibil sa se strice incarcatorul..cum am patit si eu de altfel