|

De ce atat de multi oameni (peste 50%) au abonament la operatorii de telefonie mobila? cand nu vad sincer cum e avantajos pe termen lung fata de cartela.Nu ma refer la abonamentele date de firma sau mai stiu eu ce, ma refer la cele facute intre client si operatorul respectiv.Cu abonamentul daca faci contract pe 2 ani si dupa aia iti iei teapa sau nu iti convine ceva, trebuie sa ramai restul timpului la operatorul respectiv sau altfel ajungi pe la ANPC, scoti multi bani din buzunar, etc.Mai e si faza ca daca iti iei abonament cu telefon (cum fac multi) ajungi sa platesti pe termen lung telefonul ala mai mult decat face.Exemplu: Galaxy S8 la Orange Me 31 pe care dai initial 150 de euro. Si dupa aia inca 31 pe luna in care sunt incluse serviciile de abonament, dar pe langa ca ai mai putine resurse ca la cartela, majoritatea reprezinta de fapt pretul telefonului. Asa ca S8 care peste vreo 2 ani n-o sa coste mai mult de 12 milioane sh va avea rata ca atunci cand a fost nou-nout. Ca doar nu te poti multumi cu un simplu Redmi Note 4, P9 Lite 2017, LeEco LeMax 2 care costa vreo 150-180 de euro pentru ca "nu ma pot da smecher cu el pe masa".De aifon X si 8+ nu mai zic.Singurul avantaj pe care l-as vedea ar fi in roaming, dar nu cred eu ca plecatul pentru cateva zile in Germania sau alta tara e suficient sa justifice abonamentul...Voi ce credeti?

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Simplu. Am abonament de 14 ani la Orange.
Niciodata nu am stat cu grija ca trebuie sa imi incarc cartela / ca nu mai am optiuni / ca nu mai am credit samd.

Am calatorit si calatoresc mult, niciodata nu am stat cu grija ca trebuie sa am credit sa vb in roamning.

de a lungul timpului am beneficiat de o groaza de reduceri la prelungirea de contract cand mi am luat telefoane noi. Practic am prelungi acelasi contract, cu aceleasi costuri dar am dat 30% mai putin pe telefoane.

Am strans o groaza de puncte care s au transformat in euro si am putu sa platesc diverse chestii.

Cand nu era nebunia cu minute nelimitate samd, de ziua mea primeam mereu bonusuri misto.

Plus in final preturile ies cam la fel cu cele de pe prepay

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca multora le este mai usor sa isi cumpere un telefon mai ieftin prin abonament chiar daca 2 ani sunt obligati sa ramana in acea retea. Gandeste - te ca asa functioneaza si bancile. Iti cumperi in rate un produs care desi sti ca in final platesti mai mult, faci aceasta alegere pentru ca nu iti permiti sa dai toti banii odata

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează