| Codrinelul12345678 a întrebat:

De ce e umflata bateria de la telefon si nu mai tine incarcata? Din cauza ca aproape mi s-o topit telefonul cand eram pe apel la ore online?

Răspuns Câştigător
| viavo a răspuns:

Materialele din care este fabricata bateria oxideaza, prin fenomenele chimice produse in interiorul bateriei se produc gaze si bateria se umfla. Fiecare baterie are un anumit ciclu de incarcari, dupa ce aceste cicluri sunt depasite, bateria incepe sa se deterioreze. In unele cazuri, daca bateria nu este folosita corespunzator, cedeaza chiar daca nu a depasit ciclurile de incarcare prevazute de producator. O baterie care se incalzeste mult peste limita cedeaza si poate chiar exploda sau declansa un incendiu. Daca te joci cu telefonul in timp ce acesta este la incarcat, bateria ta se supra incalzeste si asa incepe fenomenul de oxidare timpurie.

5 răspunsuri:
| Annastassia a răspuns:

Bateria aia este umflata pentru ca-i gata sa explodeze.
Scoate imediat bateria, ca risti sa-ti explodeze in fata sau mana si nu mai folosii telefonul pana nu cumperi baterie noua!

| DarkH0le a răspuns (pentru Annastassia):

Mai degrabă cumpără alt telefon. Majoritatea telefoanelor actuale au baterie ce nu poate fi scoasa decat de la un service autorizat

| Annastassia a răspuns:

Telefonul nu este facut sa stai cu orele online, ca se incinge bateria si risti sa-ti explodeze in fata, cap sau mana.

Pentru stat online la cursuri sau vizionat filme, sunt laptopurile si computerele, care au baterii ce suporta acest gen de activitate.

| AHCdeathSquad a răspuns:

Bateria se umfla ca sa incalzit litiul din ea prea tare. Arunco si ia-ti alta!
Si da probabil din cauza orelor online. Buna asta rolling on the floor