| CodeLights a întrebat:

Dețin un Samsung Glaxy s4 și doresc să reinstalez sistemul de operare, dar habar nu am de unde pot descărca acest sistem de operare, nu am nici cea mai vagă idee.
De exemplu, atunci cănd doresc să-mi instalez Ubuntu sau Debian, intru frumușel pe site-ul lor și-mi downladez de acolo fix ce versiune doresc, dar pe telefonul meu Samsung Galaxy s4 habar nu am, nu am nici măcar cea mai mică idee.
Am căutat pe youtube tutoriale dar nu am găsit nicăieri ceva concret de unde pot descărca acest android, dar să fie oficial adica spre exemplu direct după pagina lor oficială de android 4.4.2.!
Știu că merge instalat cu aplicatia Odin, dar prima dată imi trebuie să downladez androidul original!
Cine imi poate explica care și cum stă treabă, vă rămăn dator pe viață!
Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri, dacă aveți intrebări pot reveni cu completări in rugămintea mea!
Aș fi putut să instalez o tămpenie de android downladată de pe cine știe ce site-uri, dar prefer totuși să apelez aici la voi, pentru a primi un răspuns satisfăcător, și de ce nu, cine știe poate chiar un răspuns complet!

6 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

Salut,

Personal, in locul tau, as merge la un centru de reparatii telefoane si as explica acolo ce vreau exact.

In principiu ai doua optiuni:
1. Sa il resetezi (vei pierde toate datele de pe el), e ca si cand vine nou, din fabrica. Spre deosebire de calculatoare, telefoanele au in memorie sistemul de operare initial.
Resetand-ul, practic stergi toate urmele tale si o iei de la capat. Pentru asta cauta cum sa hard-reset un telefon Samsung s4, pe internet.

Te-as sfatui sa cauti niste aplicatii care sa iti salveze agenda, sms-urile, discutiile pe whatsapp daca ai, viber, ce mai ai tu pe acolo si dupa ce l-ai resetat, aceeasi aplicatie in general poate sa faca restore la datele tale originale.

2. Daca cauti sa pui alt sistem de operare, care nu este inca recunoscut de producatorul telefonului pentru modelul respectiv, atunci lasa pe cineva care se pricepe sa o faca. Aici apar mai multe metode, odin e una.

| CodeLights explică (pentru cristimihailov):

Am instalat KIES versiunea 3 care merge super și chiar mi-am făcut backup-ul la contacte nr de telefon mesaje, muzică filme wallapper-uri plus multe altele.
Aș fi mers pe varianta cyanogenmod dar am găsit niște launchere super frumoase pentru androidul meu 4.4.2 kit-cat și văd că arată super marfă interfața telefonului cu consum de resurse zero, launcher-ul se numește GO Launcher EX, și cred că e cel mai tare in materie de launchere pentru adroid! Dar totuși aș mai avea o intrebare, acest reset poate să fie afectat de viruși de exemplu? Sau practic se șterge absoulut totul de pe el? Mă găndeam să nu fie aletrat codul sursă! Zic și eu na, că doar de asta intreb fiindca habar nu am care și cum stă treaba! tongue
Oricum, mulțumesc frumos pentru răspuns!

| cristimihailov a răspuns:

Hard-resetul este o operatie care se face pe telefon si in ganeral presupune aducerea telefonului in forma in care a vemit din fabrica, la nivel software.

Nu am auzit inca de un virus sa afecteze aceasta operatie.

Odata ce ti-ai salvat datele (si esti sigur ca le poti pune inapoi), da-i hard reset linistit si apoi instaleaza-ti launcherul tau preferat.

| Morenna10 a răspuns:

Nu e neaparat sa reinstalezi softul, reseteaza-l pur si simplu

| Kenwill a răspuns:

De ce vrei sa-l reinstalezi? Daca ai probleme cu el poti sa il resetezi la setarile din fabrica.

| bogdan376 a răspuns:

Salut am eu android 4.4.2 kitkat dar nu este oficial androidu este exact ca la un s5 nu difera nimic in meniu
Il am eu istalat pe telefonul meu si nu am nici o problema cu el