| Andrei200202 a întrebat:

De unde pot lua telefon in rate cu vechime in munca de o luna?

Răspuns Câştigător
| Simpatik a răspuns:

Vrei sa iti vinzi telefonul actual sau pe cel nou, ca nu inteleg.
La intrebare ti s-a spus deja ca nu poti sa faci rate daca nu ai minim 3 luni lucrate
Mai asteapta pana faci minimum 3 luni vechime si apoi cumpara-ti ce telefon doresti, sfatul meu nu foarte scump ca ai de dat mai multi banuti inapoi, acum eu stiu ca sunt si societati care iti vand si dai de exemplu banii in 5 rate fara dobanda, eMAG-ul are asa ceva si altex parca posibil si altii, dar nu stiu exact exact cum functioneaza ca nu m-a interesat niciodata, eu cand vreau si am nevoie de un lucru il cumpar, multumesc lui Dzeu imi permit in limita bunului simt ce imi doresc, iar bentley nu imi permit si nici nu-mi trebuie asa ca happy
Acum ca nu ai vechime in munca nu te lasa pacalit de oferte de la camatari legali gen IFN-urile astea precum provident si altii asemenea, astia care au dobanzi de 300%, acesti "camatari" iti dau bani si fara sa indeplinesti multe conditii dar si dobanda este uriasa, nu merita.

14 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

La rate nu te întreabă de vechime.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu poti lua nimic in rate fara o vechime in munca de minimum 3 luni, asta inseamna anul viitor, pe de alta parte ce telefon vrei si cît costă? Merită sa te îndatorezi la bănci pentru un telefon de 2000 de lei sa zicem, nu merită deoarece dobînzile percepute de banci sunt exorbitante adica mari, si ajungi in total sa platesti acel telefon de inca doua sau 3 ori, deci nu merita deoarece anul viitor sau peste doi ani apar alte modele si vei vrea altceva nu vei mai fi multumit de acesta, dar nu vei mai putea cumpăra nimic deoarece va trebuii sa platesti datoria la banca, nu merita sa faci credit bancar decat pentru urgente de viata si de moarte cum sunt probleme grave de sanatate operatii si medicamente fara ele nu poti trăii, dar fara un telefon de ultima generatie poti trăii linistit, nu a murit nimeni fara telefon nou fara o masina nouă sau fara o vilă cu piscina, dar fara mincare sau fara medicamente daca suferi de boli cronice mori.

| gabicoo a răspuns:

Din autobuz! Într-un moment de neatenție al! Știi tu cel mai bine! laughing

| Lukasssz a răspuns:

Ai incercat la Orange?

| Metisul a răspuns:

Wr3nch are dreptate, trebuie sa ai 3 luni lucrate sa poți scoate un tel la abonament, sau varianta a doua pe care tocmai a menționat-o. Merita fundă.

Vezi ca o sa plătești dublu acel telefon prin abonament, eu nu mi as face. Mai bine îți iei unul la secound, scapi și de niște griji, și de bani, îți iei o cartela și aia e. Dacă o sa fi dat afara de la lucru nu o sa îți mai permiți poate sa plătești abonamentul, și ajungi la probleme grave.
Cumpăra telefon de la o fata sau femeie, vei plăti dublu fata de cât costa el pe piata.

| Mirel4412 a răspuns:

Daca repeti intrebarea nu inseamna ca un magazin isi schimba regulile pentru tine peste noapte.

| Andrei200202 explică (pentru Mirel4412):

Vreau sa vad daca mai sunt si alte magazine.

| Wr3nch a răspuns (pentru Andrei200202):

Nu sunt. Nu iti da nimeni credit, oricat de mic, fara 3 luni de munca consecutive.

| cfrtobias a răspuns (pentru Wr3nch):

Poate trebuie contract nedeterminat si atunci ii dau doar?

| Wr3nch a răspuns (pentru cfrtobias):

Nu. Chit ca ai nedeterminat tot trebuie sa ai macar 3 luni vechime. Singurii care nu pun intrebari is cei de la care ei 1000 de lei si dai inapoi 2500.

| Twoearth a răspuns:

Ca asa e românul, abia s-a angajat și acum vrea telefon nou în rate. Nu te întinde mai mult de cât îți este cearceaful, asigură-te ca este și un loc de munca singur pentru ca mai apoi poți rămâne cu ratele și fără loc de munca. Și ce faci în această situație? Ajungi să plătești mai mult pentru ca banca va adăuga penalități de întârziere. Iar dacă totuși nu achiți ajungi să te dea în judecată, să te execute silit, etc. Vrei telefon nou, atunci îl cumperi nou cu banul jos.

| Simpatik a răspuns (pentru Twoearth):

Te-ai mira cati saraci fac rate acum pentru un telefon de 7000 de lei sa fie in trend si ei, iphonuri, iar astia care avem cat de cat o situatie ne luam telefoane mai ieftine, eu am dat 4000 pe un tel si mi se pare scump, diferenta e ca eu mi-l cumpar cash ei in rate laughing

| Andrei200202 explică (pentru Simpatik):

Eu vreau sa iau telefonul si sa l vand ca sa nu mai fac credit pentru ca n am 3 luni lucrate

| cfrtobias a răspuns (pentru Andrei200202):

Si dupa factura mare ai din ce plati? sau tii de bani? si platesti lunar cat e nevoie (din suma vanduta din telefon) altfel am auzit pe internet ca s-ar putea bloca telefon daca nu platesti (ceva blacklist)