| 124mara5 a întrebat:

Hei TPU. Aveam un telefon de care mama nu stia si mi-am pus cod. Si la un mom dat la gasit. Aveam cod pe el si a zis ca l-a dus la un centru special de decodare. Intrebarea mea este : telefonul va fi decodat?

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Urasc caracterele acelora care nu ofera intimitate altora. Parintii trebuie sa ofere intimitate copiilor, patronii trebuie sa ofere intimitate angajatilor, etc. Ba inca sunt oameni care vor sa intre in sufletul altor oameni, acolo unde nici Dumnezeu nu va intra daca nu este invitat. Astfel de oameni sunt agenti ai diavolului, lucru de care acesti oameni nu sunt constienti.
Multi oameni nu cunosc diferenta dintre purtare de grija si intimitate. Ei violeaza intimitatea oamenilor, si ei numesc aceasta purtare de grija. Oamenii insensibili n-au cum sa vada diferenta; nici macar nu stiu ca exista una. Constiinta unor astfel de oameni este in stapanirea celui rau, si nu se poate avea incredere intr-o astfel de constiinta.
Unii parinti stiu sa castige inimile copiilor lor, si au reusit sa le fie prieteni; chiar cei mai buni prieteni. Alti parinti se poarta ca nistre straini fata de copii, si lucrul acesta este de condamnat. Daca mama ta ar fi fost prietena ta, atunci tu nu ai mai fi avut niciun alt lucru de care ea sa nu stie. Deci nu te-ai mai fi ferit de ea.
Mama ta este singura vinovata, deoarece nu a stiut ca sa-si educe copilul in asa fel incat tu sa nu mai fi ca un strain fata de propria mama.
Ca nu este nici o diferenta dintre un parinte nepasator si un om care ofera adapost animalelor din ograda, le da mancare si are grija de ele.
Ba inca multe animale sunt tratate mai bine decat proprii copii.

124mara5, daca inca mai ai pobleme cu mama ta, atunci arata-i ce am scris. Si daca tot nu este lamurita, sa-mi scrie aici; si se va cutremura cand va vedea cat de mare este responsabilitatea de a aduce pe lume un copil. Nu degeaba Domnul Hristos a spus ca este mai bine ca un om sa-si lege o piatra de moara de gat si sa se arunce in mare decat sa aduca suferinta unui copil (decat sa faca pe un copil sa pacatuiasca).

Cat despre acel telefon poate fi decodat si se poate vedea tot ce este in el. Dar tine minte ce iti spun: orice te invinovateste mama ta, ea este de vina si nu tu.

| 124mara5 explică (pentru anonimg):

Ai mare dreptate sa stii. Niciodata nu am avut propria mea intimitate. Si totusi am 15 ani. Afara nu am voie, am un jaf de telefon din banii mei, nu am voie pe telefon noapte etc.

9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

In conditii de laborator se pot decoda telefoanele, mai exact se poate extrage continutul lor.

| RacPac a răspuns:

Da, aia de la centru pentru asta is platiti.

| cfrtobias a răspuns:

Pai probabil daca l-au luat da, ori e la mama ta telefon poate e ilegal sa faca asa ceva cei din service

| Sekim a răspuns:

Bună.
Mama ta a luat telefonul si l-a dus la decodat. Este pierdere de timp si de bani. Oameni aia de fapt iti vor reseta telefonul si toate datele vor fi pierdute, sau vor incerca toate combinatiile posibile si il vor debloca.

Răspuns utilizator avertizat
| AlinnaV a răspuns:

Ei bine, nu este atat de greu sa deblochezi un telefon chiar daca nu cunosti parola. Daca l-a dus sa il deblocheze la un centru atunci da, o sa fie deblocat.

| 124mara5 explică (pentru AlinnaV):

Dar isi va pierde datele?

| anonimg a răspuns (pentru 124mara5):

Tu întrebi dacă telefonul își poate pierde datele. Eu zic să nu te mai gândești la lucrul acesta. Ci preocuparea ta să fie cum să trăiești plăcut înaintea oamenilor și înaintea lui Dumnezeu. Aceasta este datoria fiecărui om. Pentru că noi trebuie să ne formăm un caracter frumos. Și acesta se formează numai și numai în situații de criză de felul acesta.
Tu nu te mai preocupa dacă se va deschide sau nu telefonul, dacă se va vedea ce este în el sau nu. De lucrul acesta se va ocupa Dumnezeu. Dacă Îl vei ruga vei vedea minuni cu ochii tăi. Tu acceptă situația -că oricum nu ai cum să te opui. Dacă știi că aici ai și tu o cât de mică parte de vină, atunci nu trebuie să-ți lipsească părerea de rău.
Chiar dacă alții din jurul nostru sunt răi -sau poate chiar toți- noi nu trebuie să fim ca ei; pentru că altfel nu ne-am deosebi de ei. Noi trebuie să facem binele în orice situație ne-am afla: fie bună, fie rea. Caută să nu o urăști pe mama ta. Ca să o poți accepta privește numai la părțile ei bune din caracter. Părțile ei rele sunt de condamnat. Dar să știi că Dumnezeu Se folosește de situații neplăcute (și chiar de oameni) tocmai pentru ca să ne salveze mai târziu de la nenorocire -chiar dacă acum nu putem vedea.
Ești destul de mare ca să poți cunoaște pe Dumnezeu. Și o poți face citind Biblia. Un capitol pe fiecare zi îți ia 2 minute sau chiar mai puțin. Îți va aduce și pace în suflet, și cunoștința de Dumnezeu.