| Bellicous a întrebat:

Heiii TPU
Mi se descarca telefonul foarte repede thinking dupa ce il incarc 100% il las vreo ora si arata ca are 50% sau chiar 1 laughing) e Orange zali are zile cand sta incarcat si zile cand face asa. o fi de la baterie? il am de cateva luni thinking bateria nu e umflata... thinking cum să fac? fundiță sad

6 răspunsuri:
| OrangeHelper a răspuns:

Salut,

Iti recomandam pentru inceput o revenire la setarile din fabrica ale telefonului. Daca situatia persista si dupa revenirea la setarile din fabrica, te rugam sa mergi cu telefonul si actele acestuia catre un Orange Shop, pentru a fi trimis in Service.

O zi buna,
Orange Helper

| Alexandr a răspuns:

Ti s-a stricat bateria! Poate ai lasat-o prea mult la incarcat! Du-te la reprezentanta ORANGE!

| Motanul15 a răspuns:

Daca nu ai setat telefonul 1) Dezactivati Google Now si serviciile de memorare a locatiei.

In vederea realizarii acestei operatiuni accesati "Cautare Google", intrati in meniul aditional si dezactivati complet Google Now daca considerati ca durata de viata a acumulatorului este mai importanta decat functionalitatea oferita de acest serviciu. Odata selectata optiunea de a dezactiva Google Now, la alegere, puteti bifa si optiunea de dezactivare a serviciului de memorare a locatiei. Dezactivarea acestuia din urma poate aduce un spor important in durata de viata a bateriei.

2) Dezactivati serviciile de localizare (GPS, A-GPS)

Puteti trece si la dezactivarea completa a serviciilor de localizare sau trecerea acestora in mod de economisire a energiei (nu se vor mai utiliza satelitii GPS). Ultima optiunea este disponibila doar pe Android 4.4 KitKat.

3) Limitati-va setul de servicii utilizate

Daca aveti servicii/aplicatii ce presupun primirea de notificare push (in timp real) limitati-va in a instala doar aplicatii pe care chiar le utilizati. Aplicatiile precum Facebook Messenger, WhatsApp, Viber etc. duc la un consum de energie ridicat chiar si atunci cand ruleaza in fundal.

4) Dezactivati sincronizarea in timp real a aplicatiilor

Dezactivati sincronizarea selectiva sau totala a aplicatiilor pe care le utilizati. Acest lucru va duce la imposibilitatea primirii notificarilor in timp real din partea aplicatiilor/serviciilor selectate in anumite situatii. De asemenea puteti recurge si la restrictionarea datelor de fundal, aplicatiile rulate in fundal nemaiputand sa transfere date, automat si consumul de energie se va reduce substantial. Optiunile sunt disponibile in submeniul "Conturi si sincronizare".

5) Reglati luminozitatea ecranului la un nivel inferior

6) Dezactivati conexiunea de date daca nu aveti nevoie de notificari in timp real (push) in permanenta

7) Treceti telefonul in modul 2G daca nu este necesara o conexiune la internet de mare viteza

O alta cauza ce duce la o autonomie redusa poate fi semnalul GSM scazut care poate fi rezolvat prin utilizarea echipamentului intr-o zona cu acoperire ceva mai buna sau schimbarea operatorului de telefonie mobila.

Desi de cele mai multe ori metodele prezentate mai sus dau rezultate, exista cazuri in care problemele legate de autonomie sunt determinate de o problema hardware a dispozitivului sau a acumulatorului. Daca tehnicile prezentate mai sus nu dau rezultate, prezentati telefonul la un service autorizat pentru o depanare in detaliu.

| Postolache_Yonutzu_1996 a răspuns:

Probleme cu softul chiar daca schimbi bateria tot asa o sa iti faca dul la garantie!

| teodora_4130 a răspuns:

Pai sfatul meu este sa te duci la Orange si sa ii spui problema care o are telefonul. Bafta happy

| Adriana14101253 a răspuns:

Mi s-a intamplat si mie ori incarcatorul nu este al telefonului tau sau chiar daca este are o problema si trebuie schimbat sau daca nu este vina telefonului si trebuie sa te duci la reparat ca sa iti schimbe bateria...