| hope2destiny a întrebat:

Imi puteti explica si mie, va rog, cum sta treaba cu roaming-ul? big grin Sunt in Orange PrePay (cu optiune activata in Orange Young) si voi pleca in curand in UK. Am intrat pe orange.ro si acolo aratau tarife in euro, adica nu spuneau ce minute (in retea/nationale/internationale) se consuma. Stiu ca am mai plecat o data tot in UK, dar eram pe abonament si mi se pare ca se consumau din minutele nationale daca sunam in Romania, nu-mi amintesc exact. Pe cartela cum e? Daca vreau sa sun in Romania ce minute se consuma? Daca cineva din Romania, fara roaming activat, vrea sa ma sune, ce minute i se consuma? Daca vreau sa stau pe internetul mobil acolo, se consuma la fel de multi mb ca si in Romania? big grin

Răspuns Câştigător
| virusake a răspuns:

Nu se poate si din pacate e posibil sa nu poti apela in situatia asta.

2 răspunsuri:
| virusake a răspuns:

In roaming o sa platesti tarifele practicate de operatorul din tara respectiva pentru acest serviciu.

Daca suni tu, o sa te taxeze cu cat ti se spune in mesajul pe care il primesti cand ajungi pe teritoriul tarii respective (doar sa activezi roaming-ul din tara).

Ca idee, e mai avantajos sa pui pe cineva sa te sune decat sa suni tu pentru ca in acest mod, cel care te suna i se vor scadea din minutele in retea (daca e in retea cu tine) sau din cele nationale (daca vorbim de retele diferite), iar tu vei plati doar o taxa de roaming (per minut) si e specificata in acelasi mesaj pentru apeluri primite. Cel care te suna nu trebuie sa aiba roamingul activat si nici nu v-a plati vreo alta taxa pe langa minutele din abonamentul lui, pe principiul ca cineva care te suna nu are de unde sa stie ca tu pleci din tara si nu il poti taxa pentru acest lucru.

Ca exemplu, iti pot spune ca am am intalnit aceasta situatia la un operator din Italia, la care minutul pentru un apel format din roaming costa aproape 1 euro, iar taxa pentru apelul primit era ceva sub 0.5 euro.

| hope2destiny explică (pentru virusake):

Dar cum ma poate taxa daca eu nu am euro in cont, ci doar minute?