Întrebare recomandată | stely9523 a întrebat:

Mi-am uitat codul pe care eu l-am pus la telefon si nu mai pot intra in telefon, ce pot face? L-am stins si aprins si imi apare sa scriu codul dar nu il mai stiu...Am Nokia asa 311

17 răspunsuri:
| Bogdy2k a răspuns:

Daca e Android, IOS sau un telefon cu sistem de operare decent, ai posibilitatea mai simpla de a recupera sau reseta telefonul printr-un link direct pe mail care ti-l trimit cei cu suportul tehnic al Softului sau Providerul, daca nu incearca resoftarea.

| Erzaa a răspuns:

Te duci la GSM, si ti-l fac ei.

| TheUltimaTeHack a răspuns:

Daca nu te complici poti spune IMEI'ul tehnicienilor sau te poti uita cum ii poti sterge datele doar conectandu'l prin USB

| stely9523 explică (pentru TheUltimaTeHack):

Repet. cum fac asta?laughing

| TheUltimaTeHack a răspuns (pentru stely9523):

App., ai windows pe telefon?

| TheUltimaTeHack a răspuns:

Un Android nu mai porneste

Pentru ca terminalele cu Android nu sunt toate la fel solutia nu este la fel de simpla ca in cazul unui iPhone sau iPad. Exista insa cateva repere generale care s-ar putea sa eficientizeze rezolvarea problemei. In primul rand vorbim de activarea unui Meniu Recovery care va ofera un set de optiuni necesare pentru restaurarea smartphone-ului sau a tabletei la parametrii din fabrica. Fara combinatia potrivita de butoane sunt mari sanse sa nu il fi vazut niciodata. Desi combinatia efectiva de butoane necesara pentru a activa respectivul meniu variaza de la dispozitiv la dispozitiv, un lucru il au toate in comun.

A. Inainte de orice, tableta sau telefonul trebuie inchise complet. Daca aveti aceasta posibilitate, pentru a fi sigur, puteti de exemplu sa scoate bateria de la smartphone si sa o bagati inapoi in aparat.

B. Pentru a porni un dispozitiv cu Android in modul recovery trebuie sa apasati simultan pe o combinatie dintre butoanele de volum, butonul home si butonul de pornire.

Pentru a va face o idee voi atrage atentia asupra catorva posibilitati. In cazul Nexus 7 si Nexus 4 meniul de recovery se acceseaza tinand apasat simultan pe Volume Up, Volume Down si Power.

Pentru meniul de recovery la un Galaxy S3 apasati in acelasi timp pe Volume Up, Home si Power. Daca aveti un Motorola Droid X este suficient sa tineti apasat pe Home si Power pentru cateva secunde.

Pentru a activa meniul recovery al celor mai multe dispozitive cu un buton dedicat pentru captura foto/video, apasati pe Volume Up si Camera.

Sunt foarte mari sanse ca una dintre aceste combinatii sa va ajute si pe voi. Intr-un caz extrem, in care acest lucru nu se intampla, puteti cauta pe Google numele aparatului vostru urmat de,, recovery mode". Sper doar sa nu fie cazul.

C. In momentul in care telefonul a pornit puteti lua mana de pe butoane. Daca ati realizat cum trebuie procedura descrisa mai sus, pe ecranul aparatului va aparea un Android cu capacul deschis, similar cu cel din imaginea de mai sus.Tot atunci pe ecran va fi afisat un meniu in format text.

Trebuie sa retineti ca in acele momente partea de touch a telefonului sau a tabletei nu mai functioneaza. Pentru a naviga prin meniu, in sus sau in jos, folositi butoanele de volume up si volume down. In momentul in care pe ecran a aparut mesajul recovery, apasati butonul de power al dispozitivului. Abia acum ati pornit de fapt telefonul in modul recovery.


D. In noul meniu afisat pe ecran se aplica acelasi sistem ca mai devreme. Va plimbati prin meniu folosind butoanele pentru ajustarea volumului si confirmati selectia folosind o apasare scurta pe butonul de power. Pentru a reinstala firmware-ul original si pentru a readuce telefonul sau tableta la setarile din fabrica trebuie sa alegeti,, wipe data/factory reset".

In momentul in care va plimbati prin acest meniu nu trebuie sa va faceti griji ca selectati ceva din greseala. Orice selectie trebuie confirmata, inclusiv factory reset. Dupa cum ii spune si numele functiei, trebuie sa nu uitati ca aceasta optiune implica pierderea tuturor datelor personale din telefon. In cel mai rau caz, daca terminalul sa blocheaza la un moment dat, tineti butonul power apasat cateva secunde si repetati procedura. La finele procesului de restaurare, similar cu pasii pe care trebuie sa-i urmati pe un iDevice, terminalul cu Android trebuie configurat. Introduceti un cont de Gmail, alegeti tara in care folositi aparatul si dati-va acordul in legatura cu termenii si conditiile impuse de producatorul terminalului. In final veti avea un aparat perfect functional.

| stely9523 explică (pentru TheUltimaTeHack):

Nu am android, este Nokia asa 311

| TheUltimaTeHack a răspuns (pentru stely9523):

Atunci imi pare rau, nu am vazut tutoriale pentru sistemul lui Nokia asa 311.Totusi,incearca sa spui la reteaua ta IMEI'ul si intraba'i daca pot face ceva

| stely9523 explică (pentru TheUltimaTeHack):

Nu prea stiu cum sa fac asta...hm

| TheUltimaTeHack a răspuns (pentru stely9523):

1.Tastezi *#06#(ceea ce tu nu poti face)
2.Inlaturi bateria si ar trebui sa scrie pe telefon
3.ai la "about phone" in settings

| stely9523 explică (pentru TheUltimaTeHack):

.Da deci prin urmare nu prea am cum sa il fac.

| TheUltimaTeHack a răspuns (pentru stely9523):

Eu cred ca poti scoate bateriastraight face

| YoVyLLy a răspuns:

Da-i reset la telefon. Daca nu, du-te la un service si ti-l fac ei pe loc.

| Andrew0001 a răspuns:

Trebuie sa resetezi telefonul, altfel nici cum

| stely9523 explică (pentru Andrew0001):

Cum fac asta?

| ombladon a răspuns (pentru stely9523):

Nu merge sa-l resetezi.

| DumitriuDragos a răspuns:

Du-te la un magazin de specialitate(Orage, Cosmote, Vodafone) si te rezolva