|

Salut! Am o mica nelamurire legata de internetul WiFi.Stim cu totii ca acest tip de internet este pus la dispozitia noastra in parcuri, mall-uri si diferite locuri publice.Intrebarea mea este:ca sa folosesc internetul WiFi imi trebuie o parola, nu? Ca la rooter banuiesc.Ca sa folosesti rooterul altcuiva trebuie sa-ti dea parola, nu? Altfel nu te poti conecta la internet.Ca sa ma conectez intr-un parc de exemplu care are WiFi disponibil, cine imi da mie aceasta parola? De fapt cum se face acest tip de conectare WiFi?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In primul rand trebuie ca sa opresti din telefon optiunea de a utiliza internetul de pe cartela. Merge si cu el deschis, dar este posibil ca sa se consume acesta si apoi telefonul va intra pe wifi.

Unele routere au parola, iar altele nu au. Cele care au parola trebuie sa cunosti parola ca sa poti utiliza internetul de la ele.
Daca tu iti iei router acasa, este recomandat ca sa iti pui si tu parola pe el(si sa nu uiti parola); daca nu pui parola, atunci toti vecinii si toti trecatorii se pot conecta la internetul tau, si in felul acesta internetul iti va merge foarte greu.
https://www.youtube.com/watch?v=vC2wiC29G3o

| explică (pentru anonimg):

Multumesc pentru raspuns.Nu prea stiam sa opresc optiunea de a utiliza internetul de pe cartela dar pana la urma am gasit(date mobile si dezactivat)Deci sa-nteleg ca internetul WiFi merge atunci cand am terminat tot GB de internet din abonament sau cartela? Dar merge si daca nu am o cartela in telefon? Teoretic ar trebui sa mearga.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Sandu3):

Si eu iti multumesc pentru funda.
Daca ai si datele mobile pornite si wifi in acelasi timp, in mod normal ar trebui sa mearga doar wifi; lucrul acesta nu il stim sigur, si nu am auzit ca vreun producator de telefoane mobile sa specifice lucrul acesta (poate il face dar eu nu am auzit). Dar este bine pentru orice siguranta ca datele mobile sa fie oprite manual. Caci daca acestea se consuma, in continuare se va consuma si creditul de pe cartela (sau factura de la abonament va veni mai mare).

De asemeni majoritatea aplicatiilor de pe telefon "cer" conexiune la internet; si daca telefonul este conectat la internet (prin date mobile sau wifi) acestea se conecteaza automat. Iar daca (,) conectarea lor nu este setata manula ca sa foloseasca doar wifi, atunci acestea vor consuma datele mobile.
Succes! thumbs up

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Daca este securizat atunci da iti trebuie o parola, dar poate fi si liber, atunci nu m-ai ai nevoie de parola, spre ex. intr-o cafena atunci cand accesul la internet este limitate poti cere celor care lucreaza in cafenea sa iti dea parola, o data salvata aceasta parola data viitoare cand mergi in cafenea nu mai ai nevoie de parola asta daca nu a fost schimbata intre timp

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează