| Andrei_Stefan_1999 a întrebat:

Salut! Am un HTC Desire 526 si nu pot sa instalez jocuri pe cardul de memorie. am intrat la setari iar apoi la stocare si am bifat card SD. dar tot in telefon se instaleaza jocurile si aplicatiile. imi puteti spune de ce?

4 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Începând cu Android 4.0 aplicaţiile se instalează DIRECT în memoria internă - la majoritatea telefoanelor :(

Iar aceasta este destul de mică...
http://www.htc.com/us/smartphones/htc-desire-526/

NU ai cum să le instalezi direct pe SD card DECÂT dacă telefonul are root ( şi custom_ROM )!

La acest model, aplicaţiile se instalează "automat" în memoria internă a telefonului.

Eventual, să-ţi cumperi un SD card extern compatibil ( microSD, preferabil cât mai mare ) şi să încerci să MUŢI pe SD card ( cardul de memorie extern ) aplicaţiile/jocurile care se pot muta!

În primul rând, NU toate aplicaţiile/jocurile se pot muta pe cardul de memorie!

De asemenea, este indicat să ai instalat un utilitar ( Manager ) care să-ţi MUTE aplicaţiile pe cardul de memorie externă, spre exemplu poţi folosi una din aplicaţiile :
https://play.google.com/......ps/details

https://play.google.com/......ps/details

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.irobotz.appmanager

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.james.SmartUninstaller

https://play.google.com/......ps/details

https://play.google.com/store/apps/details?id=burrows.apps.appmanager

Aceste aplicaţii te întreabă ( sau mută automat, depinde cum le setezi ) alte aplicaţii pe cardul de memorie externă, imediat după instalarea lor şi astfel îşi rămâne mai multă memorie internă "liberă".


Toate cele bune!

| PrecizeEveR a răspuns:

Salut! Nu poti muta orice joc si aplicatie pe cardul sd! cardul sd e pentru muzica, video, poze si aplicatii dar nu toate! decat anumite aplicatii. majoritatea nu merg. Bafta! big grin

| Villan_Ek_1994 a răspuns:

Salut! poti muta un joc, Applicatie pe Cardul SD: Setari telefon- Manager Aplicatii- alegi applicatia si dai mutare pe cardul sd ( Nu toate Applicatiile pot fi mutate) verifica memoria cardului sd si memoia Aplicatiei, daca nu functioneaza atunci Formateaza cardul sd ori incearca un card cu o memorie mai mare.

| Alexs_Alexs_1999 a răspuns:

S-ar putea sa fie de la capacitatea de stocare a SD cardului daca nu stocheaza suficient pentru datele jocului si pentru joc atunci va fi instalat in telefon daca este alta problema chiar nu stiu, am un telefon asemanator cu SD card de 16 GB si nu am avut niciodata o problema de genul.