| caalcen a întrebat:

Salut!
Am un telefon de un an si jumatate. Redmi. Luat nou din magazin.
Nu mai merge internetul cum trebuie. Asteapta mult pana se incarca ceva.
Are mama un Samsung de 6-7-8 ani. Am pus cartela in ala si internetul merge bine.
De ce nu mai merge internetul in Redmi?
Ce telefon as putea lua sa mearga bine? Nu am buget mai mare de 600, maxim 700 lei.

13 răspunsuri:
| Cipi1212 a răspuns:

Un telefon Samsung cu 650 de lei.

| caalcen explică (pentru Cipi1212):

Mi-l vinzi pe al tau ala de 4.000 lei cu 650?

| Cipi1212 a răspuns (pentru caalcen):

Nu am telefon de 4000 de lei.

| Arthurrrr a răspuns:

1 Depinde de rețea,la Vodafone ai semnal mult mai bun că la Orange, spun asta deoarece am și cartelă de Orange, dar nu o mai folosesc deoarece are un semnal extrem de prost, se încarcă greu de tot paginile web, durează și până la câteva minute să se încarce
o pagină web 2.Depinde semnalul din zona ta 3.Depinde de poziționare, de exemplu lângă geam, lângă ușă sau afară, ai semnal mai bun că înăuntru 4. Uneori poate fii și de la rețea, dar asta se întâmplă foarte rar, și durează doar câteva ore sau 1 zi apoi revine semnalul 5. Depinde de timpul de afară, când plouă puternic, ninge
sau e furtună afară e posibil să fie afectat semnalul, sau să nu ai semnal deloc

| caalcen explică (pentru Arthurrrr):

Am spus ca am bagat aceeasi cartela in alt telefon. Deci, nu e reteaua.
Faza cu locul o stiu. Nu depinde de asta si nici de vreme.

| Arthurrrr a răspuns (pentru caalcen):

La mine când plouă foarte tare (adică plouă torențial)nu că mijgură 2, 3 stropi aia nu e ploaie sau ninge afară nu am semnal deloc, și fază e că uneori poți să nu ai semnal din vina rețelei, dar e temporar până la câteva ore apoi rețeaua remediază situația îți spun din propria experientă fiindcă și mama mea e tot pe Vodafone și când e de la rețea nu avem niciunul semnal

| Arthurrrr a răspuns (pentru caalcen):

Bagă altă cartelă cu credit sau o opțiune activată de la aceeași rețea în telefonul tău și vezi dacă cu aceea cartelă ai semnal

| Pacientul0 a răspuns:

Înainte să schimbi telefonul, încearcă astea:Verifică setările rețelei: Mergi în Setări > SIM și rețele mobile > selectează 4G/5G (auto).
Șterge cache-ul
Actualizează software-ul dacă mai are.
Resetează setările de rețea.
Testează cu altă cartelă.
Resetează telefonul la setările din fabrică.
Pentru un telefon nou sau second-hand cu performanțe bune la internet în bugetul tău,
Poco M6 Pro 4G (600-650 lei.
Redmi Note 12 4G (550-600 lei).
Samsung Galaxy A14 4G (500-600 lei).
Motorola Moto G54 5G (650-700 lei).
Second-hand: Samsung Galaxy A52 4G (500-600 lei pe OLX.

| caalcen explică (pentru Pacientul0):

Am incercat toate alea.
Spui de alta cartela. Pai aceasta cartela, in alt telefon, merge bine.

| MerryKrupp a răspuns:

Daca recomandarile lui Pacientul0 nu functioneaza, eu in locult au as merge tot pe ceva de la Samsung, ceva entry-level

| caalcen explică (pentru MerryKrupp):

Am facut ce zice, inainte. Nu am rezolvat nimic.
Multumesc pentru sfat.