| BoneShiver a întrebat:

Am vazut ca poti "dezactiva" fast charging pe telefon. Stie cineva sa-mi explice cum se intampla asta? Adica nu vad cum intr-un spatiu atat de mic ar putea fi vreun mecanism dedicat pentru asta, controlabil printr-un simplu switch din setari.

Telefonul e un galaxy A70, daca e relevant...

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Ineys a răspuns:

Chiar exista un chip de limitare a curentului care intra in baterie. Acesta permite mai mult curent sa intre in baterie cand procentul bateriei este sub un anumit nivel si il scade atunci cand procentul depaseste un anumit prag.

Ideea de baza este ca mai mult curent ( amperi ) => incarcare mai rapida, mai putin curent => incarcare mai lenta.
E vorba de chip-uri aici, tot e pe placa de baza. Chip-urile au dimensiuni foarte mici. Este extrem de multa tehnologie intr-un smartphone. De la camera foto pana la chestiile astea minuscule pe care nu le observa nimeni precum fast charging.

6 răspunsuri:
| Ineys a răspuns:

Vrei sa intelegi mecanismul de functionare sau ce anume?
https://www.digitaltrends.com/mobile/how-does-fast-charging-work/
Uite aici o explicatie pe scurt. Una mai pe lung ar necesita cunostinte mai avansate de electronica, fizica, chimie si matematica. Gasesti pe Google informatii daca vrei sa-ti bati capul cu asa ceva.

| BoneShiver explică (pentru Ineys):

Salut! am gasit si eu site-ul ala, dar explica numai cum functioneaza Fast Charging.

Eu vreau sa stiu cum de poti sa-l dezactivezi, folosind acelasi incarcator. Asta nu inteleg. Ptc ma indoiesc ca exista vreun limitator la nivel fizic si tind sa cred ca "dezactivarea" este un fake

| BoneShiver explică (pentru Ineys):

Okay, te cred pe cuvant. L-am dezactivat si parea ca se incarca la fel de rapid totusi...
Imi place sa fiu precaut si sa intretin bine device-urile. Asadar, o incarcare "slow and steady" nu ma deranjeaza happy

| Ineys a răspuns (pentru BoneShiver):

Fast charging-ul nu dauneaza telefonului sau bateriei daca folosesti incarcatorul original + un cablu de calitate. Bateria telefonului oricum isi pierde din capacitate intr-un an, si ceva aproape 2, perioada la care este bine sa o si schimbi ( profitand desigur de garantie ). Am avut un S6 timp de 3 ani, mereu am folosit fast charging. Acum detin un alt Samsung care dispune de fast charging si nu ma sfiesc sa-l folosesc.

| NorNegru a răspuns:

Salut! Si eu sunt posesor de Galaxy Note 8, si da, are relevanta.

Intri in Setari, Intretinere dispozitiv, acceseaza chenarul cu bateria din stanga jos, apoi ai 3 puncte dispuse pe verticala in dreapta sus, apasa pe ele, Setari, apoi jos de tot ai functia de incarcare rapida prin cablu. Trage de switch-ul ala si opreste-o pur si simplu.

Ma bucur daca te-am putut ajuta. Numai bine!

| BoneShiver explică (pentru NorNegru):

Hei! Merci de instructiuni, dar intrebarea mea era la nivel tehnic. Adica, as vrea sa stiu daca chiar este ceva fizic implementat acolo, controlat de acel switch.

Eu banuiesc ca este ceva fake, si ca se incarca tot prin Fast Charging. Din punctul meu de vedere, sa-l incarci fara F.C. ar fi nevoie de un incarcator mai slab. Nu prea vad cum ar putea avea telefonul ceva care sa controleze asta...