|

Salut pe toata lumea.Am o mica problema si nu stiu raspunsul.Doresc sa-mi iau o TABLETA si habar n-am cum o sa navighez pe internet cu ea.Adica cine imi asigura mie internetul? Ca doar nu e ca atunci cand ti-ai luat telefon cu abonament sau cartela, nu? Tableta o iau de la un magazin de electronice.Deci o sa am internet de unde? Imi scapa mie cava? Deci, cum se face? O achizitionez si ce fac mai departe?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Trebuie să ai un abonament la internet, internet prin fir de exemplu. Apoi cumpără un router wireless. Bagi cablul de internet în router și îl configurezi. ( găsești tutoriale pe internet sau e posibil să primești chiar un cd atunci când cumperi routerul. Cd-ul îl bagi în pc și rulezi programul, e destul de simplu. Va trebuii să introduci niște date acolo, etc. Dacă va trebuii să scrii ip-ul tău îl poți afla aici : cauți pe google „ myip "
. Atunci când cumperi routerul ai grijă la câteva chestii.
Fiecare router are un anumită putere, unele sunt de 150mbps, altele 300mbps, etc. Caută un router cu o putere cât mai mare. Apoi contează și puterea antenelor, cu cât antenele sunt mai bune cu atât vei avea semnal wireless pe o rază cât mai mare.
Atunci când te duci la magazin să cumperi un router spune-i vânzătoarei că vrei un router cu care să meargă netul cât mai bine și să ai semnal pe o distanță cât mai mare.

Dacă ai întrebări despre routere îți stau la dispoziție.

Un router bun, ar costa în jur de 150 de lei. Eu atât am dat pe unu când l-am cumpărat prin 2014 - 2015.

| explică (pentru Iunix):

Lunix,iti multumesc pentru raspuns.Am vazut ca esti foarte priceput pe langa un profan ca mine in ceea ce priveste tabletele si routerele. Tableta care m-ar interesa am vazut ca are o fanta pentru cartela.Intrebarea mea este:solicit o noua cartela de la Digi Mobile(pentru ca la ei am abonament cu trafic nelimitat-din fericire)pentru tableta sau o sa mut tot timpul cartela existenta din telefon pe tableta si invers? Imi cer scuze daca te deranjez.Pur si simplu nu ma pricep foarte bine la routere.Nu am asa ceva.Eu am net prin fibra optica si cel de pe telefon.Atat.Si inca ceva... tableta poate avea conectivitate atat prin cartela cat si prin router?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Sandu3):

„ tableta poate avea conectivitate atat prin cartela cat si prin router? " bănuiesc că da, dacă zici că are fantă pentru cartelă atunci înseamnă că se poate conecta la net prin date mobile și este foarte posibil să se poată conecta și prin wireless la un router, nu cred că există tablete fără wireless. Dar ca să fi sigur uită-te la specificațiile tabletei pe care vrei s-o cumperi și vezi dacă arată acolo „ Wireless ". Eu nu am abonament la Digi Mobile, nu știu dacă trebuie să soliciți o nouă cartelă sau nu, pentru asta ar trebui să-i suni pe ei. Eu te-aș fi putut ajuta în caz că era ceva de vreun router wireless, dar la abonamente nu știu. Oricum, dacă zici că ai trafic nelimitat la Digi Mobile nu mai are rost să-ți iei un router.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Da, luarr ti-a raspuns bine. Sunt tablete care au si cartele sim, si poti folosi traficul de internet de la operatorul de telefonie mobila. O alta sursa este reteaua de net de acasa, dar trebuie sa ai un router wireless, care sa transmita semnalul de internet pe tableta ta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Internet o sa ai de la tine de acasa, trebui sa ai acasa un router WIFI si conectezi tableta la reteau ta de WIFI si o sa ai net.
Sunt si tablete in care poti sa ai net de pe cartela ca la un telefon

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează