| AndreeaSweet13 a întrebat:

Salut TPU! ce se intampla daca cumpar un telefon cu abonament de pe internet si nu il platesc.? nu da-ti raspusuri daca chiar nu stiti pentru ca speriati omul degeaba din cate am auzit nu se intampla nimic.

dau funda!

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce simplu ar fi sa nu patesti nimic nu? ar da tepe toata lumea toata ziua.

De oricunde ai lua abonamentul asta inseama in contract cu firma de telefonie, asta inseamna ca trebuie sa il respecti, daca nu platesti vei fi datornic si te vor cauta niste firme de recuperare care te vor convinge sa platesti pana cand te vor da in judecata pentru recuperarea datoriei

| AndreeaSweet13 explică (pentru suntserios):

Multi care au facut si nu au patit nimic..De ce?
Pentru ca tu nu garantezi ca iti permiti sa platesti ce ai consumat. Nu este ca un contract la banca unde tu duci o adeverinta de venit si garantezi cu veniturile tale. In plus nu pot sa puna popriri pe bunurile tale pentru ca nici ei, nici agentiile nu au acest drept.

| suntserios a răspuns (pentru AndreeaSweet13):

Nu stiu ce exemple ai auzit sau ai vazut tu, dar stai linistita ca nu scapa nimeni. Ca nu au patit nimic peste 1-2 luni asta nu inseamna ca firma de telefonie a uitat de ei. Sa fim seriosi chiar crezi ca merg in pierdere firme precum Orange sau Vodafone trecand cu vederete tepe data de tot felul de smecherasi care cred ca dau lovitura facand un abonament online?


Nu vad ce treaba are adeverinta de venit? Faci un contract cu operatorul de telefonie, te angajezi sa respecti contractul nu le pasa lor daca ai sa nu cu ce.

Oprirea pe venituri si executarea silita o va stabili o instanta judecatoreasca care are tot temeiul legal, nu operatorul de telefonie mobile sau firma de recuperari.

| Salontanul a răspuns:

Asa este Tu nu patesti nimic ca, probabil, esti minor. O incurca cei ce ti-au luat telefonul. Daca ai luat tu, cu acte false e si mai rau.

| LaLaura a răspuns:

Buna.
Nu stiu ce ai auzit si de unde, dar ai auzit gresit.
Daca nu platesti, o sa ai penalizari destul de mari, daca nu platesti nici penalizarile, te dau in judecata, daca nu platesti nici in judecata, te executa silit, asta inseamna ca iti confisca bunuri in valoarea daunelor pe care l-ai facut, bunuri ale abonatului care a facut contractul.
Eu stiu asta de la prietenul meu, acum 6 ani prietenul meu nu avea niciun bun pe numele sau, deci nu a avut ce sa ii ia, i-a venit in fiecare luna citatii cu penalizari ( avea de platit vreo 500 lei), apoi sa judecat fara el si in total avea de platit vreo 2000 de lei, dar s-a prescris ( adica acum nu mai are ce sa ii faca, se prescrie cam in 4 ani, dar daca cel care are bunuri pe numele sau, ii ia bunurile, sau daca nu are momentan si are peste 1 an, la fel ii ia bunurile in valoarea datoriilor cauzate).
Deci nu e de joaca.