| timidu89 a întrebat:

Salutare! Daca scade 15 procente bateria la telefon dupa o discutie de 1 h si 20 minute e ok? Am un A53 5 G. Sau discutand pe whatsapp se duce usor 5-6%. E normal?

9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca ai conexiune video timp de peste o ora, atunci este normal sa scada 5% bateria, sau chiar mai mult.

| timidu89 explică (pentru Bula):

Nu video, apel simplu. Cum se verifica sanatatea bateriei?

| Bula a răspuns (pentru timidu89):

Prin masurare si calcul simplu (consumul din capacitatea bateriei).

| Simpatik a răspuns:

Depinde si de cata vreme ai acest telefon si cum folosesti bateria, cate softuri ai instalate si cate ruleaza in fundal cum s-a mai zis.
Eu incarc in intervalul 20%-90% si tine acumulatorul la +90% din capacitatea totala in primii 2 ani, ceea ce e foarte bine!

Nu mi se pare foarte mult 15% din baterie consum dupa 1 ora si 20 de minute de vorbit, in schimb 5-6% pe whatsapp mi se pare dar depinde cat stai pe whatsapp ca daca acest consum este dupa 1-3 ore, atunci nu e nimic in neregula cu telefonul tau.

| timidu89 explică (pentru Simpatik):

Eu incrc pana la 85% si las pana la 15% sa se descarce. Am ultimul update facut la soft. Pai cand e la 85 nu se duce din baterie deloc si de vorbesc o ora, ultima data aveam 83 si a scazut pana la 67 dupa 1 h si 20 minute de apel. In casa era cald undeva pe la 26 grade si aveam activate datele mobile. Il am din luna februarie telefonul

| Simpatik a răspuns (pentru timidu89):

Cand nu folosesti telefonul e bine sa dezactivezi wi-fi-ul, datele mobile, Bluetooth etc
Exista mai multe aplicatii decat crezi care stau degeaba in fundal si consuma putin cate putin din capacitatea acumulatorului!
Eu incarc si pana la 99% de multe ori dar il las la descarcat pana la 20%!
Te sfatuiesc sa incarci la 20% si nu 15%, 15% e limita de jos pe care o au setate telefoane default sa te anunte sa incarci telefonul!

| timidu89 explică (pentru Simpatik):

In magazin mi-a zis la 20-30% sa il pun la incarcat si sa nu il las mai mult de 90 procente sa se incarce. Mie imi consuma baterie si in standby cand e pe date mobile, wi-fi folosesc doar cand imi actualizez softul.

| Simpatik a răspuns (pentru timidu89):

Ti-am spus mai sus cand il folosesti doar pentru apel text sms etc e bine sa dezactivezi orice si datele mobile!
Daca stai mereu cu el in mana si il butonezi e normal sa se descarce
Eu seara il inchid cand ma culc, astfel economisesc baterie, bateria telefoanelor actuale e sinonima insusi cu telefonul in sine, cand se duce bateria stii ca e timpul sa schimbi si telefonul, bine asta daca nu vrei sa inlocuiesti acumulatorul dar in orice caz vorbeam de vechimea si uzura care se acumuleaza in timp si pentru telefon si pentru acumulator.

Cei care joaca jocuri pe telefon si il incarca de 2-3 ori in 24 de ore, uzeaza bateria prematur, astfel ca aceea nu va tine 2 ani de zile!

| Hyperion7 a răspuns:

Depinde și de aplicațiile din fundal,de ce sursa de net ai(datele consuma mai mult decât wifi+că dacă ești pe date și ai semnal slab, e normal ca bateria sa se descarce mai repede)
Depinde și de ambientul de unde inițiezi apelul (daca e cald excesiv sau frig excesiv exista riscul ca bateria sa se descarce mai repede)
Așa că daca ai bifat ce ti-am scris, e ok, dar daca nu, nu prea e
Posibil sa fie de vina ultimul update