| Sandu3 a întrebat:

Salutare tuturor. Poate o sa vi se para ciudat dar nu am folosit niciodata aplicatia WhatsApp.Pur si simplu nu am avut nevoie de ea.Pana azi.Azi urmeaza sa o instalez in telefon dar nu prea stiu la ce sa ma astept.Iti trebuie un cont? Se plateste ceva daca o folosesti? In cat timp ajung mesajele la celalalt caruia ii scrii? E ca un fel de SMS clasic? Deci, iata o gramada de intrebari la care nu le stiu raspunsul.Si inca ceva.Am mai auzit si de Telegram. Unii zic ca-i mai interesanta.Un mic ajutor, va rog...

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

De Telegram nu am auzit.
Dar folosesc WhatsApp.
WhatsApp funcționează numai pe baza unui număr de telefon, al unei cartele SIM, indiferent că este cartelă prepay (cu sau fără credit pe ea) sau abonament. Important este ca SIM-ul să nu fie expirat (adică scos din uz de compania telefonică).
Deci îți trebuie un astfel de număr (SIM) în telefon și apoi intri pe Magazin play și instalezi aplicația WhatsApp. Apoi intri in aplicația instalată și îți configurezi profilul: îți pui poza, îți pui un status -adica poți să scrii ceva in dreptul profilului tău; poți să lași să fi văzut de alții când ești online sau când ai intrat ultima dată în aplicație, sau poți să faci să nu vadă nimeni asta; poți să faci multe configurări.
Odată ce ai instalat aplicația WhatsApp și vei intra in ea, vei vedea acolo toate contactele din telefonul tău care au si ele instalata aplicația.

Aplicația WhatsApp este o aplicație strâns legată de Facebook, pentru că recent a fost cumpărată de Facebook. Posibil ca odată ce ți-ai instalat WhatsApp, să ai deja cont de Facebook, deoarece și Facebook funcționează tot pe baza de cartelă SIM. În plus față de WhatsApp, Facebook mai are nevoie și de un cont de email. Pe când WhatsApp nu are nevoie de email. Nu știu exact toate detaliile.
Eu folosesc WhatsApp pentru că pot să sun persoane (sau să trimit mesaje) care au internet wireless dar nu au semnal de la telefonia mobilă.

10 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Vrei sa fie interesanta sau sigura si cit de cit confidentiala? WhatsApp e detinut de FB si asta ar trebui sa cam spuna totul. nicu991 ti-a raspuns in rest. Pe linga Telegram, care e excelent, iti mai pot recomanda Signal si Viber.

| Dismally a răspuns:

Da, o sa ai un cont, vezi atunci cand o instalezi. Nu platesti nimic, trebuie doar sa ai internet, mesajele ajung imediat. Poti scrie mesaje, trimite fotografii, suna etc.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Este gratis si mesajele ajung instant la tine dar trebuie sa ai netul pornit.

| nicu991 a răspuns:

Contul se face pe baza numarului de telefon.
Nu consuma sms-uri, mms-uri s-a.m.d. ci date mobile/ internet wifi.
Aplicatia este gratuita, nu se plateste.

| Lucian4 a răspuns:

Da, se transmit instant ca la Facebook mess. Se faci cu nr tau de mobil. citeste website google

| mustafateke7 a răspuns:

Buna! Iti vei face, evident un cont, in mai putin de 2 minute. Mesajele sunt absolut gratuite, asemenea apelurilor, doar necesita conexiune la o retea de internet. Mesajele ajung in 1-2 secunde de la momentul trimiterii lor in toata lumea...
Foloseste cu incredere aceasta aplicatie, este un program de mesagerie mult mai avansat decat mesageria clasica, usor de utilizat, iar avantajul este ca poti comunica dintr-o tara in alta, fara a fi nevoie de sms-uri si minute nationale, internationale sau eu mai stiu ce.

| Lorastan123 a răspuns:

Nu plătești nimic, e rapid, nu consuma multi mega, mesajele ajung rapid, poti vorbi atât pe video cat si fara camera, e foarte ok.

| andreea1valentina6768 a răspuns:

Platesti 10 lei per mesaj.

| Lucian4 a răspuns (pentru andreea1valentina6768):

Loll

| Anonim a răspuns (pentru andreea1valentina6768):

Nu mai stiu exact cate mesaje am dat in ultimii 4-5 ani dar ma duc sa imi vand un rinichi. laughing