|

Un telefon HTC 510 nou necesita acea incarcare a bateriei de 12 ore de 3 ori? Sau il pot incarca de la inceput ca pe un telefon normal? Funda!

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Încărcarea și descărcarea bateriei, dăunează durata de viață și autonomia acesteia. Specialiștii măsoară asta în „cicluri de încărcare", iar termenul se referă la încărcarea completă. Adică la încărcarea de la 0% la 100%. Din acest motiv este recomandat să încărcăm bateria smartphone-ului și tabletei ori de câte ori avem ocazia! Da, chiar și atunci când e descărcată doar 10%. Și nu, asta nu-i va afecta autonomia sau durata de viață, iar explicația o aveți la punctul următor.
Pe dispozitivele actuale (adică nu mai vechi de 4 ani), menținerea smartphone-ului sau tabletei conectate la încărcător n-ar trebui să reprezinte o problemă, iar asta deoarece aceste dispozitive decuplează automat alimentarea externă atunci când nivelul de încărcare al bateriei ajunge la 99%. Chiar și așa, vă recomand să evitați menținerea încărcătorului cuplat mai mult de 24 de ore.
Atunci când cumpărăm un smartphone sau o tabletă, observăm că bateria acestora este încărcată la jumătate deși noi am fost primii care i-au desfăcut ambalajul. Explicația e simplă: acesta este nivelul ideal de păstrare a bateriilor Li-Ion. Așadar, dacă știți că nu veți utiliza smartphone-ul sau tableta o perioadă mai lungă de timp, înainte de oprirea și punerea lor la păstrare, asigurați-vă că nivelul de încărcare al bateriei se află între 40% și 60%.
Evitați încărcarea bateriei de la altă sursă decât cea oferită de fabricant! Iar asta e foarte important! Dacă pentru cunoscători e vorba de A și W, pentru ceilalți există o explicație mult mai simplă: USB-ul calculatorului nu oferă aceeași putere de încărcare precum cea oferită de încărcătorul original, acesta fiind și motivul pentru care bateria se încarcă mult mai rapid de la încărcător. Desigur, această problemă ar putea fi remediată în curând cu un accesoriu precum The Practical Meter, dar asta e altă poveste…
Nu încărcați bateria...2005 - 3243 + Vezi răspunsul întreg

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Bună!

Bateriile de la telefoanele/tabletele noi, NU se mai formatează!

Vezi instrucţiunile de folosire a acumulatorilor Li-Ion la linkul :
http://www.f64.ro/......009new.pdf

http://www.epasystems.ro/incarcarea-acumulatorilor

Vezi instrucţiunile de folosire a acumulatorilor Li-Po la linkul :
http://www.phoenixmodels.ro/LiPo.htm


Toate cele bune!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se incarca ca un telefon normal

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează