| FcsbAlex a întrebat:

Va rog din tot sufletul sa mă ajutați! Bateria veche a telefonului se descarcă foarte, foarte repede. Când mai rămânea 5%, îi scoteam bateria și când o băgam înapoi era vreo 30-40%. Așa că mi-am luat una noua, dar problema este că și aceasta este fix la fel. Nu stiu ce sa mai fac. Apropo, telefonul îmi este rootat, și un prieten mi-a zis că rootul îmi inebuneste bateria. Ce poate avea? Va rog sa mă lămuriți. Poate și voi ați întâmpinat problema asta. MULȚUMESC TARE, TARE MULT. Ofer funda celui care îmi zice și mie ce pot sa mai fac. ( Am și foarte multe aplicații pe el. Și asta ar putea fi cauaza?)

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Urmeaza pasii urmatori:
* Dezinstalezi TOATE aplicatiile pe care nu ai nevoie
* Dupa ce ai folosit o aplicatie, opreste-l. Fiecare aplicatie pornita consuma in plus din baterie.
* Evita sa folosesti (mai ales pe timp indelungat) urmatoarele dispozitive si aplicatii:
- Bluetooth - il tii pornit doar cand ai nevoie!
- Wi-fi - il tii pornit doar cand ai nevoie!
- Camera (video/foto)
- Redare filme, mai ales cu rezolutie mare
- Redare muzica, la volum mare
Acestia sunt cei mai mari consumatori de energie din baterie.

Poti verifica consumul cu unele aplicatii dedicate, dar poti verifica separat pe fiecare (de exemplu, scadere % incarcare intr-o ora).

Bateria externa si incacatorul sa-ti fie la indemana.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Este defecrt telefonul, posibil ai o piesă defectă la tellefon care i ti consumă bateria, sau un scurt undeva, nu il mai folosii sa nu il strici mai rău decat este, il duci la cei care repară resofteaza telefoane, ei il verifică la aparatele lor speciale si depisteaza cauza defectului.

| anonimg a răspuns:

Mie mi se inchidea telefonul singur cand aveam multe aplicatii pe el.

| KanezuY a răspuns:

Cumpara alta bateria noua la telefon.

| Hurdea_Darius_2000 a răspuns:

In primul rand trebuie sa reduci spatiul de stocare. Dupa aceea iti iei clean master in romana si lucrezi cu acela. Odata ce il insalezi iti va zice cum sa il folosesti cand intri pe acesta. Sa nu stai pe el cat este la incarcat fiindca, cel mai probabil, daca nu ai Samsung galaxy S6 sau S7 care au incorporate coolere de racire, o sa i se strice acumulatorul si nu o sa mai poti face nicio treaba. O idee buna ar fi sa mergi la un informatician cu el sau la un service. Daca o sa iti ceara repornire la fiecare 9 min du-te cu el la un specialist. Vezi sa nu se prea incalzeasca bateria prea tare.