|

Vă rog îmi spune-ți ceva informați de iPhone!? A apropo știu de iPhone6s+

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

IPhone este un telefon mobil de tip smartphone. A fost anunțat de către Steve Jobs, fost CEO al companiei americane Apple, Inc., în timpul discursului său de la Macworld Conference & Expo de la 9 ianuarie 2007.[1][2] iPhone are suport pentru push e-mail, telefonie mobilă GSM, SMS, navigare web. În plus este dotat cu un ecran de tip touchscreen (tactil), include funcțiile găsite și la playerele media de tip iPod și rulează o variantă a sistemului de operare Mac OS X, numită actualmente iOS. Capabilitățile iOS sunt un element cheie al succesului pe piață al iPhone-urilor. iPhone este cel mai vândut gadget din toate timpurile, cu peste 215 milioane de unități livrate până în vara anului 2012.[3]

Fișier:Iphone1 captură de ecran.PNG
Captură de ecran la Iphone1
Dispozitivul este un telefon mobil de generație 2.5G, quad band, GSM, EDGE. Este echipat cu Wi-Fi (802.11b/g/n) și Bluetooth 2.0, precum și cu o cameră foto de 2 megapixeli. Are suport pentru rotirea automată a imaginii pe verticală sau orizontală. iPhone nu dispune de o tastatură fizică, intoducerea informației realizându-se prin intermediul interfeței software de tip grafic, implementată cu ajutorul ecranului tactil (sensibil la atingere).[4]

iPhone a fost lansat în Statele Unite la data de 29 iunie 2007, fiind disponibil în magazinele companiilor Apple (v. Apple Store) și AT&T. Modelul inițial a căpătat ulterior denumirea „iPhone 2G".

La 11 iulie 2008 Apple a lansat modelul „iPhone 3G", compatibil cu standardul GSM 3G și cu GPS asistant. În România terminalul iPhone 3G a fost lansat la Orange la 22 august 2008, iar în Republica Moldova acesta este distribuit oficial de Orange Moldova începând cu 31 octombrie 2008.

Compania americană Cisco Systems deține marca înregistrată pentru iPhone și vinde o linie de telefoane sub numele (brand-ul) "Linksys"; problema nu a fost complet rezolvată până la momentul anunțului lui Jobs.

Modelul...2010 - 2331 + Vezi răspunsul întreg

1 răspuns:
Răspuns utilizator avertizat