|

Vin cu urmatoarea problema: telefonul pe care l-am cumparat in 2018 este blocat in reteaua Vodafone. Din cate stiu eu asta inseamna ca nu se va conecta pe alte retele. Este posibil sa merg in Anglia anul acesta. Fiind blocat in reteaua Vodafone asta inseamna ca nu se va conecta la nicio retea britanica?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Da, sunt lucruri total diferite.
Dar te sfătuiesc ca înainte de a pleca din România, să suni la Vodafone -cu cel puțin o săptămână mai înainte- și să-i întrebi ce tarife au în roaming; din două motive:
1. Dacă folosești abonament, să știi cât te-ar costa fiecare convorbire și fiecare megabit, fie că ești apelată, fie că apelezi.
2. Dacă folosești o cartelă (prepay), atunci este posibil ca să fi obligată să o încarci cu credit mai mult decât o încarci în mod lunar, ca să poți să te folosești de serviciile de roaming.
Roaming-ul costă mai mult (aproximativ dublu -sau chiar mai mult) decât serviciile din țară.
Nu uita că serviciul de roaming trebuie activat obligatoriu astfel:
1- de către compania Vodafone Romania pe care o folosești, contactând compania;
2 - din setările telefonului.

14 răspunsuri:
| a răspuns:

Asta înseamnă că din toate cartelele SIM pe care le vei introduce în el, indiferent de țară, va funcționa numai cu rețeaua Vodafone din România.
Ai două opțiuni; ba chiar trei:
1- păstrezi cartela de Vodafone Romania și te folosești de roaming (opțiune cam scumpă);
2- decodezi telefonul, dar vei pierde garanția; s-ar putea să îl deblocheze chiar cei de la Vodafone dacă te vei duce cu telefonul în oraș la una din reprezentanțele lor;
3-folosesti un dispozitiv turbosim care se pune între cartela SIM și telefon, iar telefonul va merge pe orice rețea (cu orice cartelă din Europa):
https://m.emag.ro/......DCB541BBM/

Eu aș încerca:
- prima variantă dacă stau cel mult de 2 zile;
- a treia variantă dacă stau doar o săptămână;
- a doua variantă dacă stau mai mult de o săptămână.

| explică (pentru anonimg):

Nu ar fi o problema cu prima varianta, Regatul Unit inca face parte din Uniunea Europeana. Eu credeam ca daca telefonul meu este blocat in reteaua Vodafone Romania asta inseamna ca nu se va conecta la o retea britanica daca este cazul. Mentionez ca din cate stiu eu exista Vodafone si in Regatul Unit.

| a răspuns (pentru Girly97):

În Europa sunt folosite frecvențe comune. Deci poți să folosești telefonul în Anglia -chiar și după brexit.
Nu ar fi mers telefonul chiar deloc dacă te duceai cu el în China sau America, sau alte state care folosesc frecvențe diferite.

| explică (pentru anonimg):

Deci pana la urma sunt foarte norocoasa! Eu credeam ca telefonul fiind blocat in reteaua Vodafone Romania nu pot nici macar roaming-ul sa il folosesc.

| a răspuns (pentru Girly97):

Merge fără probleme telefonul în roaming.
A fi un telefon blocat într-o rețea, înseamnă a nu se poate utiliza o altă cartelă SIM din orice altă rețea. Dar să știi că niciun SIM de Vodafone Anglia,
Vodafone Spania sau Vodafone Italia nu vor funcționa pe telefonul tău care este blocat în Vodafone Romania.
Orice companie telefonică este diferită de cele care se află în alte țări, chiar dacă ele poartă aceeași denumire. Eventual poată să aibă un tarif mai mic; dar ele sunt diferite. Deci o cartelă SIM de Vodafone Anglia nu va funcționa pe telefonul tău care este blocat în Vodafone Romania.

| explică (pentru anonimg):

Am inteles, deci blocarea telefonului intr-o retea si roaming-ul sunt lucruri total diferite. happy

| explică (pentru anonimg):

Dar ce ar face telefonul meu odata ajuns in alta tara? Ar innebuni cautand o retea Vodafone? big grin

| a răspuns (pentru Girly97):

"Dar ce ar face telefonul meu odata ajuns in alta tara? Ar innebuni cautand o retea Vodafone?"
În cazul acesta (si dacă nu are roamingul activat) telefonul tău ar fi fără semnal complet. În niciun caz nu ar căuta rețele în mod automat. Ar căuta rețele dacă ai umbla prin setările lui; le-ar găsi, dar nu se poate conecta le ele pentru că este blocat în rețeaua Vodafone Romania.

Dacă ai activat dinainte de a pleca din România serviciul de roaming, se va activa automat, și nu trebuie făcut nimic.
(Dacă nu ai activat servicul de roaming mai înainte de a pleca din România, nu știu dacă acesta mai poate fi activat când ai ajuns în Anglia).

| explică (pentru anonimg):

Mulțumesc! Dar ziceam că, existând rețeaua Vodafone și în Anglia cu siguranță ar fi prima opțiune pe care ar alege-o telefonul, nu? Desigur cu roaming activ.

| a răspuns (pentru Girly97):

Posibil ca telefonul să folosească rețeaua Vodafone Anglia (dar nu este obligatoriu). Acest lucru depjnde cu ce companie telefonică din Anglia a făcut contract Vodafone Romania.

| explică (pentru anonimg):

Tatal meu a fost in Anglia si mi-a spus ca telefonul lui s-a conectat automat la reteaua Vodafone din Anglia. Pe site-ul Vodafone am aflat ca are mai multi parteneri in Anglia, nu doar Vodafone. Totusi este amuzant cum telefoanele sunt asa innebunite dupa Vodafone. big grin Cu placere pentru funda! Pun astfel de intrebari pentru ca desi sunt cu tehnologia nu am folosit niciodata roaming-ul.

| a răspuns:

Mulțumesc pentru fundă!
Cred că și dacă ai abonament, s-ar putea să ți se ceară să achiți mai dinainte un avans pentru activarea serviciului de roaming (posibil și 100 euro). Roaming-ul este mai scump decât ar vorbi englezii între ei.

| a răspuns:

Când îți vei activa roamingul, poți să îi întrebi cu ce companie are contract în Anglia. Dar asta te-ar ajuta doar pentru cunoștințe generale, pentru că tu nu poți alege.