|

Buna TPU! Pot gasi o bicicleta buna pana in 600-700 lei?

Menționez că vreau bicicletă pentru drumuri lungi și să prindă viteză bună.

Am 15 ani si inaltimea de 1.74

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Cauta pe olx, e plin de biciclete de toate natiile si la toate preturile.

| a răspuns:

Sunt sute și sute, dă o căutare pe olx

| a răspuns:

Stiu ca vin cam târziu, dar o bicicleta nu o poti lua pur si simplu. Exista diferite tipuri de biciclete si toate au un rol specific. Nu poti sa iei o singura bicicleta si sa mergi cu ea pe toate tipurile de teren: oras, drumuri nationale, drumuri accidentate (padure, campie, deal etc)
Dar din cate vad, iti doresti o bicicleta pentru drumuri lungi. Acum, depinde ce inseamna drum lung. Daca te referi intre 1-35 km si o folosesti doar intr-un oras sau pe langa un oras, cum este Bucuresti, sau propriul tau oras, atunci da, ar fi buna una de acest fel. In schimb daca te referi la drum si mai lung de 35-100+ km, atunci vorbim despre o cursiera.
Deci practic ori cauti o cursiera, ori o bicicleta de oras. Una din astea doua s-ar putea sa iti trebuiasca conform descrierii tale.
Ce este important la o bicicleta de oras, probabil ca vitezele in primul rand, pentru ca vrei sa fie rapida (asa ai mentionat), eu iti recomand o bicicleta de oras cu 8 viteze pe pinion (adica la roata din spate) si 2 sau 3 in fata, adica foile. Adica 8x2 sau 8x3, care rezulta 16 sau 24 de viteze in total. Crede-ma sunt suficienti 8 pinioni pentru o bicicleta de oras. Eu foloseam 7 in Bucuresti si am mers 2000 de km fara nicio problema, prindeam viteza suficienta. Evident ca conteaza si restul partilor din bicicleta de oras, dar in general sa fie din aluminiu, sa aiba 8x2 sau 8x3 viteze (eu as recomanda 8x2 pentru oras), de obicei eu prefer ca roata sa fie de 28, furca sa fie fixa, adica fara suspensii (dar aici este doar preferinta mea, poti sa iti iei una cu suspensii daca crezi ca nu poti evita gropile din zona ta) si la schimbator si frane depinde de bicicleta.
Daca cauti o cursiera, cam toate au acelasi lucru, dar daca te deplasezi pe distante de peste 100+ km iti recomand una care sa aiba 11x2 viteze. Si mai putin de 9 km sau pe acolo. Este foarte important sa fie cat mai usoara o cursiera.
Si cel mai important lucru, cand iti cumperi o bicicleta ia-o mereu din magazine specializate, nu din Carreffour sau alte magazine de genul pentru ca acolo sunt biciclete de duzina cu componente proaste. Iar o alta parte buna de la a cumpara biciclete de la magazine specializate (cum sunt Bikexcs, Giant, Cube, Specialized, chiar si Deathlon etc) este ca au oameni specializati care sa te ajute in rezolvarea problemelor tale.
Sper ca te-am ajutat!