| dragonftw a întrebat:

Cum conectez PS2 pe un televizor HDTV Toshiba LCD, fara sa cumpar cablurile alea Component AV Cable PS2(sunt niste cabluri noi in plus care le conectezi la TV)dar eu cred ca ele doar fac vederea mai buna pentru HDTV dar mie nu-mi trebuie asa ceva pentru. ca unele jocuri nu suporta cablurile alea.Deci sa revenim.Am bagat mufele alb rosu galben si apoi pe telecomanda nu gasesc cum sa intru la AV.Pe televizorul celalalt Panasonic nu e LCD sau plasma doar dadeam pe butonul AV(audio-video)si apasam pe butonul galben de pe telecomanda si imi intra pe PS2.Aici nu mai e asa...

Va rog informatii de la cei ce se pricep aici.

5 răspunsuri:
| Arthur a răspuns:

E simplu : intri din telecomandă în meniu şi alegi sursa de semnal.
Ai acolo o multitudine de intrări : RCA, HDMI, intrare PC etc.

| dragonftw explică (pentru Arthur):

Se numeste buton input (si arata ca si aici este butonul nr 2.http://www.google.com/......tp?/imgres

Asa.Sa revenim dar eu am doar in lista aia HDMI; HDMI2:PC; MEDIA; niste intrari cu simbolulul butonului aluia din poza si langa simbol scrie 1; 2 si 3c pe rand; si cam atat nu mai am altceva

| dragonftw explică (pentru Arthur):

Da stiu si acolo nu am nici unde AV av2 sau altceva de genul

| Arthur a răspuns (pentru dragonftw):

Doar la HDMI ai 1 şi 2. Pe mufele RCA ai nevoie de semnal composit YPbCr.
" Semnal video component (Y, Cb/Pb, Cr/Pr)

Precumși RGB, semnalul video component trimite informații prin trei canale, deși datele transmise sunt puțin mai diferite. Primul semnal (componenta Y) aduce informații despre luminositate, indicând cât de iluminată să fie partea alb-neagră a semnalului primar RGB.


Semnalul al doilea și al treilea (resp. componenta Cb/Pb și Cr/Pr) sunt descrise ca semnale care indică "diferența culorilor", ceea ce înseamnă ce cantitate exactă de culoare roșie și albastră trebuie să fie emisă în concordanță cu luminositatea. Culoarea verde nu este emisă ca un semnal propriu, deoarece TV deja are informații despre luminositate, roșul și albastrul și nu-i rămâne altceva decât să completeze ceea ce rămâne cu verde.
Semnalul video component este mai bun decât cel RGB mai mult pentru redarea DVD-urilor.
Bineînțeles acest fel de legătură este aplicabil dacă TV dvs. Are intrări video colorate în verde, roșu și albastru. Este important să menționăm că pentru a primi un semnal video de calitate, trebuie să intrați în setările de sistem din meniul principal al consolei (acesta este disponibil când dați drumul la PS2 fără să introduceți vreun CD).

De aici intrați în meniul Component Video Out și schimbați setarea de la RGB la Y Cb/Pb Cr/Pr. "

| dragonftw explică (pentru Arthur):

Nu-mi trebuie neaparat sa se vada mai fain
Am mentionat! eu vreau doar sa ruleze consolawinking sa intru sa ma joc pe plasma